În 100 de zile, Noua Zeelandă nu a avut niciun caz cunoscut de transmitere comunitară de COVID-19, înainte de detectarea unui alt focar în august. Ministrul Sănătății a precizat faptul ca din luna august au fost descoperite doar 186 de cazuri de transmitere comunitară, dar toți oamenii s-au recuperat acum.

Timp de 100 de zile nu a fost semnalat niciun caz de transmitere comunitară de coronavirus

"Este o piatră de hotar. Neozeelandezii au strivit încă o dată virusul prin acţiunile lor colective", a mai adăugat ministrul.

Chris Hipkins i-a îndemnat pe cetățeni să nu se relaxeze şi a cerut "o vigilenţă constantă şi o muncă de echipă" pentru ca virusul să fie ţinut în continuare sub control.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Zdrobirea COVID-19 în comunitatea noastră pentru a doua oară este o mare reuşită, de care neozeelandezii ar trebui să fie mândri, însă există în continuare riscul apariţiei în viitor de noi cazuri de transmitere comunitară". Totodată, focarul din august va fi oficial declarat "închis" într-o lună, dacă nu va exista niciun nou caz pentru două perioade de incubaţie, a mai menționat acesta.

În ultimele 12 zile, în Noua Zeelandă nu a mai fost detectat niciun caz de COVID-19

În Noua Zeelandă s-au împlinit 12 zile de când a fost detectat ultimul nou caz de COVID-19 și au fost raportate în total 1.505 de cazuri de infectări şi 25 de decese.

Sursa: Digi24

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si