Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că elevii nu vor duce lipsă de măști în noul an școlar. Asta în contextul în care sunt acceptate doar măștile medicale, nu și cele textile.

Se va face diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copiii.

Masca rămâne obligatorie, iar în contextul în care cazurile au crescut, elevii trebuie să beneficieze de un număr sufiecient de mare de măști.

Se va face și o diferențiere privind dimensiunile, pentru a face purtarea măștii, de către elevi, cât mai comodă.

Câmpeanu consideră că prezentele măsuri sunt suficiente, doar că respectarea lor este esențială. ”Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute: purtarea măştii de protecţie, distanţare adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ”, a transmis ministrul Educaţiei. 

Citeste si: Noul an școlar 2021 – 2022: Ce scenarii se aplică şi ce elevi fac ore doar online?

Au fost încheiate mai multe contracte de donație și sponsorizare pentru procurarea măștilor.

Întrebat dacă părinții trebuie să contribuie la achiziționarea măștilor, Ministrul Educației, a răspuns că au fost încheiate mai multe contracte de donație și sponsorizare prin care vor face rost de măști.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

El a precizat că fiecare şcoală va avea un stoc suficient de măşti de protecţie pentru elevi. 

“Ne vom asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie, pentru ca elevii să poată beneficia de ele. Şi vom vedea şi explicaţiile care diferenţiează masca textilă de masca medicală, nu doresc să îmi dau cu presupusul”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: VIDEO| Anunțul ministrului Educației: când începe școala și ce reguli trebuie să respecte elevii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si