Bilanţul victimelor inundaţiilor care au afectat mai multe localităţi de-a lungul coastei turce de la Marea Neagră, în nordul ţării, a crescut la 27 de morţi, potrivit autoritățile turce. Peste 1.700 de persoane au fost evacuate la Bartin, Kastamonu şi Sinop, ca urmare a inundaţiilor survenite după ploi torenţiale care au căzut mai multe zile.

Citeste si: VIDEO| A fost înregistrată cea mai ridicată temperatură de până acum în Europa

Cel puţin patru persoane, între care doi copii, sunt date în continuare dispărute după ce o clădire cu opt etaje s-a prăbuşit la Bozkurt, potrivit FOX TV. O altă persoană este dată dispărută la Bartin, circa 220 km mai la vest, completează AFAD. 

"Sunt inundaţiile cele mai devastatoare din câte mi-a fost dat văd"

Peste 5.000 de oameni, 19 elicoptere şi 500 de vehicule au fost implicate în eforturile de salvare, la care au participat organizaţii neguvernamentale şi armata.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Acestea sunt inundaţiile cele mai devastatoare din câte mi-a fost dat văd", a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu în faţa presei în oraşul Bozkurt, capitală de district, din provincia Kastamonu joi seara târziu.

Centrul districtual a "fost împărţit în jumătate", cu conexiuni tăiate, ceea ce a împiedicat acţiunile de salvare, a spus el.

Apa a atins în unele locuri 5 metri înălţime, viiturile luând maşini, distrugând case şi poduri în cele trei oraşe, a relatat canalul de televiziune FOX TV.

Bilanţul victimelor consemna joi seara 17 morţi, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si