Ultimul milion de noi infectări a fost făcut în doar 5 zile! Anterior, pentru a ajunge de la 10 la 11 milioane, au fost nevoie de 7 zile, iar pentru a ajunge la primul milion de infectați, coronavirusului i-au trebuit trei luni. Creșterea rapidă are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Citeste si: Ce spune Raed Arafat despre începerea școlilor în septembrie

Situația se înrăutățește mai ales în principalele focare de coronavirus- în Statele Unite ultimele 24 de ore au adus un nou record de infectări, de peste 60.000 de noi cazuri. Numărul de infectări crește galopant și în celelalte țări puternic afectate- în Brazilia, India și Rusia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Dramatic. Țara care sapă 1,5 milioane de morminte pentru infectații cu coronavirus

Peste 3 milioane de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în America Latină și Caraibe de la începutul epidemiei, dintre care peste jumătate în Brazilia, unde virusul a ucis peste 66.000

de persoane, potrivit unui bilanț realizat marți de AFP din surse oficiale. În pofida creșterii numărului de infectări și decese-care, potrivit experților, este mai mare decât cifrele oficiale-barurile și restaurantele din Sao Paulo, capitală economică a Braziliei, s-au redeschis pentru a primi clienți începând de luni.

Citeste si: VIDEO| Fabrică de arme în vila unui irakian

Și la Rio de Janeiro, care a autorizat la rândul sau redeschiderea, în acest weekend, localnicii au invadat barurile și plajele.

Coronavirusul avansează și în Mexic, care a raportat până în prezent 31.119 de decese-al doilea cel mai mare număr de decese din regiune-și 261.750 de cazuri de contaminare. Peru, țara care a relaxat măsurile de carantină, a înregistrat 309.278 de cazuri și 10.952 de decese asociate COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si