Close sidebar
Close sidebar

Noul coronavirus, un adevărat tsunami. Numărul infectărilor pe glob a trecut de 12 milioane

În doar 5 zile, numărul cazurilor de infectare la nivel global a trecut de la 11 milioane la 12 milioane. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 200.000 de cazuri pe tot mapamondul.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ultimul milion de noi infectări a fost făcut în doar 5 zile! Anterior, pentru a ajunge de la 10 la 11 milioane, au fost nevoie de 7 zile, iar pentru a ajunge la primul milion de infectați, coronavirusului i-au trebuit trei luni. Creșterea rapidă are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Citeste si: Ce spune Raed Arafat despre începerea școlilor în septembrie

Situația se înrăutățește mai ales în principalele focare de coronavirus- în Statele Unite ultimele 24 de ore au adus un nou record de infectări, de peste 60.000 de noi cazuri. Numărul de infectări crește galopant și în celelalte țări puternic afectate- în Brazilia, India și Rusia.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citeste si: Dramatic. Țara care sapă 1,5 milioane de morminte pentru infectații cu coronavirus

Peste 3 milioane de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în America Latină și Caraibe de la începutul epidemiei, dintre care peste jumătate în Brazilia, unde virusul a ucis peste 66.000

de persoane, potrivit unui bilanț realizat marți de AFP din surse oficiale. În pofida creșterii numărului de infectări și decese-care, potrivit experților, este mai mare decât cifrele oficiale-barurile și restaurantele din Sao Paulo, capitală economică a Braziliei, s-au redeschis pentru a primi clienți începând de luni.

Citeste si: VIDEO| Fabrică de arme în vila unui irakian

Și la Rio de Janeiro, care a autorizat la rândul sau redeschiderea, în acest weekend, localnicii au invadat barurile și plajele.

Coronavirusul avansează și în Mexic, care a raportat până în prezent 31.119 de decese-al doilea cel mai mare număr de decese din regiune-și 261.750 de cazuri de contaminare. Peru, țara care a relaxat măsurile de carantină, a înregistrat 309.278 de cazuri și 10.952 de decese asociate COVID-19.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI