Confortul nu si-l gaseste, ca predecesorul sau, in lux: scolit in strainatate, unde a si slujit mai multa vreme, Ignatie Muresanul scoate la vanzare limuzina cu care fostul episcop infrunta hartoapele din judet in drumul sau spre enoriasi. In locul masinii scumpe, Sfintia Sa declara ca va merge cu una de imprumut, ori cu autobuzul.

"Imi place simplitatea, v-am dat raspunsul! Interactiunea cu credinciosii este vitala. Sunt episcopul credinciosilor, nu sunt episcopul unui birou sau al unei hartii"
Nici intr-o vila nu se vede! Proaspat numit in functie, episcopul Ignatie vrea sa faca din fosta casa cu etaj in care Corneliu Barladeanu a stat... o manastire.

Decizia n-a luat-o de pe-o zi pe alta!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Misiunea noului episcop este departe de a fi una usoar. Imaginea episcopiei Husilor, dar si a intregii Biserici Ortodoxe a avut de suferit in urma scandalului in care a fost implicat fostul prelat, Corneliu Barladeanu. Cu toate acestea, Ignatie Muresanul nu pare afectat!

"Va spun la modul foarte sincer: n-am vrut sa ma interesez, n-am vrut sa aflu nimic din ce a fost inainte! Nici nu ma ajuta. Sufleteste vorbind! Sufleteste!"

Prelatul viziteaza, zilele acestea, parohiile sarace din Vaslui. In perioada urmatoare, vrea sa dezvolte mai multe proiecte sociale de ajutorare a sarmanilor.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si