Potrivit unui comunicat transmis de DNA, deputatul Ioan Muntean a fost trimis in judecata sub control judiciar.

El este acuzat ca la sfarsitul anului 2009 si inceputul anului 2010, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) un procentaj de 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat.

In schimbul acestor bani, deputatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa directorii societatii beneficiare a contractelor, fata de care a pretins ca are influenta, pentru ca acestia sa faca demersurile necesare deblocarii platilor restante catre firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentand 400.000 euro, a fost primit de Munteanu in trei transe, din care 350.000 euro i-au fost remisi personal, conform DNA.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Pentru a disimula adevarata natura a provenientei ultimei transe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), in luna iulie a anului 2011, intre societatea omului de afaceri si o firma administrata de o ruda a inculpatului a fost incheiat un contract fictiv de prestari servicii", mai precizeaza procurorii DNA.

In acest dosar a fost dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani existente in contul detinut de deputat la o unitate bancara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ioan Munteanu este deputat de Neamt la al patrulea mandat. El este si noul lider de grup al deputatilor PSD.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si