Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat vineri că nu va creşte vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcţie. El a adăugat că, înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România.

Citeste si: VIDEO-Miniștrii din Cabinetul Ciucă au depus jurământul. Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul de învestitură în Parlament- LIVE VIDEO

Marius Budăi a precizat că speranţa de viaţă pentru un bărbat în ţara noastră este de 70 de ani şi şase luni.

Marius Budăi, scrisoare către Comisia Europeană legat de vârsta de pensionare din România

“Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

Citeste si: Nicolae Ciucă susține că sunt bani pentru pensii și salarii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

“Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a explicat ministrul Muncii.

Marius Budăi a primit aviz favorabil, joi, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale.

Guvernul din care face parte a primit joi votul de învestitură al Parlamentului.

Marius Budăi a primit aviz favorabil, joi, din partea comisiilor parlamentare de specialitate

[Sursa foto: Facebook / Marius Budăi]

Cine este Marius Budăi, noul ministru al Muncii

Deputatul PSD Marius Budăi a mai fost ministru al Muncii și Justiției Sociale în Guvernul Dăncilă, între   și  

Înainte de a intra în Camera Deputaților, în 2016, Marius Budăi a ocupat timp de trei ani poziția de Director Executiv al Casei Naţionale de Pensii Publice- Casa Judeţeană de Pensii Botoşani.

Anterior, Budăi a fost Şef serviciu achiziţii publice, administrativ la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani și Director la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Botoşani. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În perioada 2004-2008, Marius Budăi a fost și consilier parlamentar și şef de cabinet al unui deputat din Parlamentul României. 

La capitolul studii, Marius Budăi a terminat Colegiul Economic "Octav Onicescu" din Botoșani, a studiat Finanțe-Bănci la Universitatea Spiru Haret și a urmat un program de Master în Managementul financiar-contabil al administrației publice la Universitatea Spiru Haret. S-a specializat ulterior prin Programul de Inalti Functionari Publici la Agentia națională a functionarilor publici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si