Close sidebar
Close sidebar

Noul președinte al Ungariei, surprins în timp ce alerga într-un parc din România. FOTO

Katalin Novak, președintele recent ales al Ungariei, a ieșit la alergat în Parcul Central din Cluj-Napoca, vineri dimineață, informează presa locală.

Sorin Negru,

Aliată a premierului Viktor Orban, Katalin Novak a fost aleasă în luna martie de Parlamentul de la Budapesta ca președinte al Ungariei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Katalin Novak se află într-o vizită privată în România, fiind invitată sâmbătă la un eveniment cultural din Alba Iulia. Noul președinte al Ungariei va participa sâmbătă la dezvelirea statuii principelui Gabor Bethlen în centrul municipiului Alba Iulia.

Citeste si: Grupul de Luptă al NATO din România se constituie în luna mai

Novak a fost văzută la alergat pe marginea lacului Chioș din Cluj-Napoca și a ținut chiar să facă public acest  lucru, potrivit Monitorul de Cluj.

Citeste si: O șoferiță riscă 15 ani de închisoare, după ce a fost prinsă în flagrant în Ungaria

Președintele Ungariei a postat imaginea pe rețelele de socializare și a adăugat mesajul: „Un început de zi activ în Kolozsvár”, a scris Novak, pe pagina de Facebook.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Katalin Novak, alergând într-un parc din centrul orașului Cluj-Napoca

[Sursa foto: Facebook]

Katalin Novak, întâlnire de lucru cu Kelemen Hunor, șeful UDMR

Noul președinte maghiar s-a întâlnit după repriza de jogging cu Kelemen Hunor, președintele UDMR și vicepremier în Guvernul Ciucă.

"În calitate de președinte al Ungariei, consider că este prioritatea mea să reprezint toți maghiarii, deoarece nu contează pentru mine dacă cineva locuiește în interiorul sau peste graniță. Ungurii sunt unguri, punct", a scris Katalin Novak pe Facebook.

Katalin Novak a fost învestită sâmbătă în funcţia de preşedinte al Ungariei în cadrul unei ceremonii desfăşurate în faţa Parlamentului.

Novak a fost aleasă şef de stat de către parlament la 10 martie.

Ea este al şaselea preşedinte de la schimbarea sistemului politic din Ungaria din 1989-1990.

Katalin Novak, prima femeie președinte în Ungaria

Katalin Novak este prima femeie care ajunge șef al statului maghiar.

Fost deputat al partidului Fidesz și o aliată a premierului Viktor Orban, Katalin Novak a fost aleasă de Parlament în această funcție în luna martie, cu puțin timp înainte ca Viktor Orban să obțină o nouă victorie zdrobitoare la alegerile legislative din 3 aprilie. 

Katalin Novak a ocupat funcția de vicepreședinte al Fidesz și a fost ministru al afacerilor familiale în guvernul anterior al lui Viktor Orban.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI