”Echipele de negociere ale PNL, USR-PLUS şi UDMR au avut astăzi prima rundă de discuţii pentru constituirea noii majorităţi parlamentare. A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare şi cel privitor la funcţionarea majorităţii parlamentare. La negocierile politice fiecare formaţiune şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei”, se arată într-un comunicat de presă comun, semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor.



Potrivit documentului, în ceea ce priveşte programul de guvernare, ”a fost stabilită structura acestuia şi modul în care se armonizează programele celor trei formaţiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole”.

Citeste si: USR PLUS a blocat negocierile pentru noul Guvern şi cere ca Dacian Cioloş să fie premier- SURSE

”Totodată, s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii. Liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, formaţiunile politice vor relua mâine discuţiile, iar informaţii referitoare la derularea acestora vor fi transmise şi în zilele următoare prin comunicate oficiale şi comune.



Negocierile au început, sâmbătă, la ora 09.00.

Un acord ”aproape finalizat între PNL, USR şi UDMR

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, anunţă că negocierile pentru o nouă majoritate parlamentară la Camera Deputatilor ”au fost aproape finalizate, cu succes şi înţelepciune”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Negocierile pentru o nouă majoritate parlamentară la Camera Deputaţilor au fost aproape finalizate, cu succes şi înţelepciune! Ştiu că unii aşteptau scântei între mine şi cei de la USR, dar a ieşit doar “fum alb””, a scris, sâmbătă, pe Facebook, liferul deputaţilor liberali, Florin Roman.

Citeste si: Calendarul consultărilor de la Cotroceni. PSD, primul partid invitat


Acesta afirmă că un acord ”aproape finalizat între PNL, USR şi UDMR la Camera Deputaţilor e un pas important înainte”.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a convocat consultări cu partidele parlamenare, în vederea desemnării unui premier.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si