Reorganizarea institutiei este una dintre masurile principale ale Planului Strategic de consolidare a companiei, aprobat de Guvern, la sfarsitul lunii septembrie, arata un comunicat al companiei de stat.

Directorul general interimar a participat joi la Pitesti la o intalnire cu reprezentantii angajatilor din 11 judete, la care a participat si ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian sova.

Conducerea Postei Romane le-a cerut tuturor salariatilor sa aiba initiativa si sa participe la punerea in aplicare a acestui proiect.

”Stiu ca sunt diriginti de oficii postale care isi indeplinesc atributiie, dar acum ma adresez acelor diriginti care stau in birou, cand ar trebui sa iasa sa indrume clientii atunci cand sunt cozi. Va spun ca regulile s-au schimbat, acum este momentul sa va comportati ca adevarati directori, ca adevarati diriginti de oficii postale”, a declarat Elena Petrascu.

Totodata, Elena Petrascu a anuntat ca, la inceputul saptamanii viitoare, vor incepe procedurile pentru cumpararea unor cititoare de cod de bare, precum si a altor echipamente strict necesare in scopul eficientizarii intregului proces tehnologic, pentru a reduce timpii de prelucrare si pentru cresterea calitatii serviciilor.

La randul sau, ministrul Lucian sova  a declarat ca se urmareste o flexibilizare a activitatii companiei, un management regional adaptat fiecareia dintre zonele geografice si care sa functioneze pe criterii de competitivitate si de profitabilitate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Astfel, va exista si un sistem de salarizare si de bonusuri corespunzatoare pentru toti angajatii”, se arata in comunicat.

Directorul general interimar a prezentat si masurile luate in cele doua saptamani de cand a preluat conducerea companiei. Una dintre acestea este lichidarea stocurilor cu trimiteri extracomunitare.

”Astfel, la Centrul Regional de Tranzit din Capitala, in doar citeva zile, numarul coletelor restante s-a redus de la 80.000

la mai putin de 15.000. Aplicarea acestor masuri va continua, astfel incat Posta Romana sa fie pregatita pentru fluxul crescut de trimiteri din perioada Black Friday si a sarbatorilor de iarna”, se mentioneaza in comunicat.

Conducerea interimara a companiei a aprobat si introducerea unor noi aplicatii informatice care vor permite functionarilor de la ghisee sa scrie mai putin in registre si din ce in ce mai mult pe calculator.

”Acestea faciliteaza munca oficiantilor si, in acelasi timp, reduc timpul de asteptare pentru clienti”, spun oficialii Postei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Aplicatiile vor fi functionale in toate subunitatile postale informatizate, incepand cu 1 noiembrie.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.

Posta a anuntat recent ca a inregistrat, in primele sase luni din acest an un profit operational brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 6,6% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, in acelasi interval, la 17,8 milioane de lei, in crestere cu 12,5% fata de primele sase luni din 2016.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si