Au apărut noi informații despre ostaticii israelieni luați de Hamas în dimineața zilei de sâmbătă, 7 octombrie, cu aproape două săptămâni în urmă. 

UPDATE. Presa israeliană anunță eliberarea a doi cetățeni americani ținuți ostatici de Hamas în Gaza. Conform Jerusalem Post, Hamas a eliberat două ostatice americano-israeliene: Judith și Natalie Raanan.

Potrivit unui comunicat de pe canalul Hamas Telegram, ostaticii au fost eliberați din motive umanitare. 

Guvernul israelian a publicat o primă imagine cu cele două ostatice după eliberare:

Prima imagine cu cele două ostatice eliberate

Prima imagine cu cele două ostatice eliberate

[Sursa foto: Twitter]

Judith și Natalie Raanan.

Două ostatice eliberate: Judith și Natalie Raanan

[Sursa foto: The Jerusalem Post]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sâmbătă, 21 octombrie, se împlinesc două săptămâni de când Hamas a lansat atacul-surpriză asupra Israelului.

Aproximativ 200 de persoane au fost luate ostatici, potrivit cifrelor actualizate de oficialii israelieni.

Citește și: EXCLUSIV- Tunelurile din Gaza, orașul subteran în care se ascunde Hamas. O parte din ostatici s-ar afla aici. Ovidiu Raețchi: ”E posibil ca Hamas să plaseze deliberat ostatici în zone unde există ținte militare. Vorbim de scut uman și execuție”

Lista ostaticilor reconstituită de Guvernul de la Tel Aviv include 20 de copii și cel puțin 10 persoane cu vârsta peste 60 de ani.

200 de scaune goale în centrul capitalei Tel Aviv

În seara de vineri, potrivit tradiției iudaice, familiile evreiești din întreaga lume stau la cina de Shabat. În piața Muzeului din Tel Aviv, o masă de Shabat a fost pregătită pentru ostatici.

Este o imagine puternică, în care se vede o masă lungă cu 200 de scaune goale. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De partea cealaltă, și atacurile cu rachete ale Israelului, ca ripostă la atentatul barbar din 7 octombrie, au ucis peste 4.000 de civili în Fâșia Gaza, dintre care peste 900 de copii, potrivit autorităților palestiniene.

Peste 20 de ostaticii luați de Hamas sunt copii

Israelul spune că peste 20 dintre ostaticii luați de Hamas sunt copii. Mai jos sunt câteva dintre numele și poveștile tinerilor sub 18 ani care au fost răpiți și duși în Gaza, potrivit BBC News.

Ofri, 10 ani, Yuval, 8 ani și Oria Brodutch, 4 ani: Copiii se aflau la Kfar Aza, un kibbutz de lângă granița cu Gaza, când Hamas a atacat și au fost luați.
Daphna, 15 ani și Ella Elyakim, 8 ani: Ei au fost văzuți într-un videoclip filmat în casa lor din kibutzul Nahal Oz de militanții Hamas;
Ethan Vahalomy, 12 ani: Copilul a fost luat  ostatic când bărbați înarmați au intrat în casa familiei;
Noam, 15 ani și Alma Or, 13 ani: Ei au fost văzuți de un vecin când

erau târâți afară din casa lor din Kibbutz Be’eri.
Naveh, 8 ani și Yahel Shoham, 3 ani: Împreună cu părinții lor, cei doi frați au fost răpiți din casa lor din Kibbutz Be’eri.
Noam Avigdori, 12 ani: Alături de mama ei și alte câteva rude, adolescenta a fost luată de Hamas.
Ariel, 3 ani, și Kfri Bibas, 9 luni: Cei doi copii au fost fotografiați fiind ținuți de mama lor, Shiri Bibas, în timp ce erau luați de militanții Hamas.

Natalie Raanan, 17 ani: Adolescenta era în vizită în Israel împreună cu mama ei din Illinois. Se aflau în Kibbutz Nahal Oz când satul a fost atacat, iar vecinii i-au văzut luați de Hamas.
Raz, 5 ani, și Aviv Asher, 3 ani: Copiii au fost luați împreună cu mama lor Doron în timp ce se aflau la rude în apropierea graniței cu Gaza.

Citește și: Veste tristă despre Noya Dan, fetița de 12 ani din Israel, fan Harry Potter care a fost răpită de trupele Hamas


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si