Novak Djokovic este la un pas de al 23-lea titlu de Grand Slam al său, ceea ce ar fi un nou record absolut în istoria tenisului. În finala de la Roland Garros, Novak Djokovic îl va înfrunta pe tenismanul norvegian Casper Ruud.

Citește și: Carlos Alcaraz, în căutarea primului succes la Paris

Sârbul Djokovic a trecut de Carlos Alcaraz într-un meci mai simplu decât se anunța, cu un scor de 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

În semifinala de la Roland Garros, s-a înregistrat cea mai mare diferența de vârstă dintre combatanți de până acum, aproape 16 ani între cei 36 ai sârbului și cei 20 ai spaniolului.

Novak Djokovic, adversar pe măsură în finala de la Roland Garros 2023

Novak Djokovic (36 ani) are şansa de a deveni primul tenisman care câştigă 23 de titluri de Mare Şlem, dar pentru asta va trebui să treacă de numărul 4 ATP.

Casperr Ruud va încerca, în schimb, să obţină primul său trofeu major. Scandinavul a mai jucat o finală de Grand Slam anul trecut, la US Open, când a pierdut în faţa lui Carlos Alcaraz.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cea mai cunoscută fată din ringul UFC și-a suprins fanii cu ultima apariție

Tenismanul norvegian Casper Ruud, numărul patru mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros pentru al doilea an la rând, după ce l-a învins pe germanul Alexander Zverev, cu 6-3, 6-4, 6-0.

Casper Ruud s-a impus după două ore şi 9 minute în faţa lui Zverev, care a abandonat anul trecut în semifinala cu Nadal din cauza unei accidentări la gleznă din cauza căreia a ratat restul sezonului. 

Djokovic, cel mai bun în "epoca Federer-Nadal"

Novak Djokovic, care are 36 de ani, a fost la a douăsprezecea lui semifinală la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2016 şi 2021.

Sârbul, coleg de generație cu coloșii Roger Federer și Rafa Nadal, vizează un nou succes pe zgura pariziană, pentru a obţine al 23-lea său titlu de Grand Slam, performanţă pe care niciun alt jucător din circuitul profesionist masculin nu a mai reuşit-o până acum.

Novak Djokovic, adversar pe măsură în finala de la Roland Garros 2023

Novak Djokovic, în finala de la Roland Garros 2023

[Sursa foto: Twitter]

Novak Djokovic, adversar pe măsură în finala de la Roland Garros 2023

Novak Djokovic merge în finala de la Roland Garros 2023

[Sursa foto: Twitter]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si