Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial şi marele favorit la medalia olimpică de aur, a fost învins vineri de germanul Alexander Zverev, cu 1-6, 6-3, 6-1, vineri, în semifinalele probei de simplu, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeste si: România la Jocurile Olimpice 2021: Ce sportivi români participă? Program complet

Novak Djokovic poate obține medalia de bronz

Djokovic a ratat şansa de a realiza Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice. El mai poate realiza, totuşi, Marele Şlem, după ce a cucerit titlurile la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, și s-ar putea impune și la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Djokovic, medaliat cu bronz la Beijing, în 2008, poate obţine o nouă medalie de bronz, dacă îl va învinge pe Carreno Busta în finala mică.

Citeste si: Australian Open. Novak Djokovici a câştigat pentru a noua oară turneul

Cine se luptă pentru medalia de aur la Tokyo 2020

Djokovic a dominat clar primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1, iar apoi a condus în actul secund cu 3-2, după un break în ghemul cinci.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alex Zverev, numărul cinci mondial, a făcut rebreak şi a reuşit o serie incredibilă de opt ghemuri la rând, câştigând setul secund cu 6-3 şi având 4-0 în decisiv. În cele din urmă, Zverev s-a impus cu 6-1, după circa două ore de joc, producând o mare surpriză.

Lui Alex Zverev nu i-a venit să creadă că a trecut de Novak Djokovic [Sursa foto: Twitter]

Zverev va juca în finală contra rusului Karen Hacianov (25 ATP), victorios în penultimul act contra spaniolului Pablo Carreno Busta (12 ATP), cu 6-3, 6-3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si