Zambeste larg si are o pofta de viata molipsitoare: asa se prezinta bunica Iulica. La cei 92 de ani ai sai, primeste cu veselie turistii, fermecati atat de povestile ei de viata, cat si de frumusetea casei batranesti.

Batrana Ica, asa cum ii mai spun vecinii, nu are nici apa, nici electricitate.

Dar nici nu-i trebuie. Intre peretii sai albastri si plini de traditie timpul sta in loc, iar asta o bucura si mai tare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Bunica este singura de cand se stie. N-a fost casatorita decat doua luni, timp in care a realizat ca maritisul nu era pentru ea. Pe peretii casei sunt mai mult poze cu straini- turisti din alte tari, care au vizitat-o de-a lungul anilor.

Tot universul batranei Iulica a fost si este in continuare aceasta casa ramasa de la parinti.

Isi iubeste atat de tare locul, incat din pensia modesta si-a schimbat singura acoperisul.

“Numai 5000 de lei m-a costat. Am facut economie pana s-au adunat si cand mi-au trebuit, am avut de unde-i lua”, spune batrana.

In urma cu doua luni, casa de poveste a batranei Ica a fost inclusa in patrimoniul national si este pe lista monumentelor istorice.

Asadar, pe viitor, reconditionarea locuintei nu se va putea face decat cu acordul institutiilor statului. Bunica ar avea deja un testament si va lasa mostenire casa, cel mai probabil unor vecini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si