Pentru micuta Ivy activitatile normale, pe care alti copii de varsta ei ii distreaza, cum ar fi baita de seara sau balaceala in piscina, sunt un calvar. Fetita a fost diagnosticata cu urticarie aquagenica (alergia la apa) caracterizata printr-o forma de intoleranta la acest element.

Persoanele afectate nu pot intra in contact cu apa in sine, nici nu o pot inghiti. Ele sunt hipersensibile la ionii gasiti in apa potabila, astfel incat trebuie sa fie foarte atenti atunci cand folosesc apa de baut sau sa foloseasca apa distilata.

Aceasta afectiunie implica, prin urmare, limitarea activitatilor zilnice normale.

Boala se manifesta prin aparitia unor pete dureroase si suparatoare si vezicule la un simplu contact cu acest element vital. Apa fierbine induce o reactie alergica la o scara mai mare decat apa rece. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ivy sufera de o forma severa a acestei afectiuni, astfel ca si picaturile de ploaie sau lacrimile provoaca dureri cumplite si lasa urme rosii, ca niste arsuri, pe trupul ei.

Cauzele urticariei aquagenice raman necunoscute. Unii cercetatori sustin ca boala este cauzata de o modificare a nivelurilor de histamina din organism, sau ca reactia alergica apare de fapt la anumite substante chimice continute in apa (cum ar fi clor sau fluor).

Alegia la apa nu poate fi tratata, incercarile terapeutice se bazeaza pe administrarea de antihistaminice si medicamente care amelioreaza durerea si senzatia de arsura.  Aceste tratamente sunt extrem de scumpe, iar familia fetitei incearca din rasputeri sa stranga bani pentru a-i alina fetitei suferinta.

Sursa: Daily Mail
Foto: Mercury Press&Media


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si