Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă și vine cu recomandări pentru români, de aplicat mai ales pe timpul verii.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit public despre pericolul la care ne expunem, mai ales pe timp de vară, dacă suntem consumatori de alcool.

Citește și: Leguma care face minuni pentru creierul nostru! Medicul Vlad Ciurea: "Este cea mai bună". Conține vitamina necesară funcțiilor cerebrale

Alcool

Alcool

[Sursa foto: Freepik]

Alcoolul, interzis pe timp de caniculă 

Specialistul trage un semnal de alarmă și spune că este de evitat alcoolul atunci când termometrele arată multe grade.

Și aste pentru că, mai ales alcoolul greu, alcoolul tare, deshidratează organismul. Chiar și, subliniază specialistul, o cantitate mică de alcool poate fi periculoasă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Multe sunt accidentele pe care le poate produce alcoolul, dacă este consumat în momente neprielnice ori în cantități mari.

În schimb, spune medicul, pe timp de vară este indicat să consumam lichide care chiar ne hidratează, cum ar fi limonada, apa și chiar berea, doar că, în cazul ultimei băuturi enumerate, nu trebuie să facem rabat.

Citește și: Cum poți avea parte de mese gustoase cu doar 7 lei pe zi! Iată care e secretul

Alcool

Alcool

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune- radioimpuls.ro

„Cantități mici de alcool, în asociere cu căldura excesivă, ne fac să fim imprevizibili.

Să facem mișcări greșite, să cădem, ceea ce este foarte simplu, să aluneci și să cazi. Am văzut căderi în piscină, accidentale, neintenționate. Ori o cantitate mică de alcool poate să fie periculoasă. Nimeni nu este împotrivă, nici Guvernul, nici Parlamentul, s-a dat și decret, aveți voie o sticlă de bere rece în perioada de caniculă. Ne hidratează. Aveți voie limonadă, aveți voie un alcool foarte ușor. Alcoolul greu, alcoolul tare, alcoolul cu multe grade este periculos pentru că influențează decizia cerebrală. Pot să fac o prostie care poate să fie fatală. Mă refer la lucruri simple, nu mă refer la lucruri grave, de exemplu să te urci la volan sub influența alcoolului, ceea ce este foarte grav din toate punctele de vedere”, precizează medicul, conform Antena3

De asemenea, medicul Vlad Ciurea spune că, de-a lungul carierei sale, a descoperit că alcoolul distruge neuronii și provoacă atrofie cerebrală, așa că, le sugerează el tuturor consumatorilor, alcool să rămână la nivelul consumului de plăcere, nu de satisfacție.

„Alcoolul distruge neuronii. Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală. Cum pot eu, în acel moment, să le spun că au băut alcool? Foarte vag încep să îi întreb dacă au mai consumat, din când în când, alcool, și atunci recunosc... Se numește atrofie cerebrală. Și atunci trebuie să ne limităm, limite fiziologice. Atât cât să ne facă plăcere, nu mai mult, să rămână numai la nivel de plăcere, nu la nivel de sațietate”, susține prof.

dr. Vlad Ciurea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si