Conducerea secției de Terapie Intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon ar fi oferit, în exclusivitate pentru antena3.ro, primele declarații cu privire la tragedia de pe secția de Terapie Intensivă. Se pare că, în decursul a patru zile, 17 pacienți ar fi decedat.

Primele declarații ale spitalului după ce 17 pacienți ar fi decedat

Potrivit informațiilor transmise de antena3.ro, conducerea secției de Terapie Intensivă a spitalului unde ar fi fost raportate 17 decese, în patru zile, a oferit primele declarații.

Nu am date concrete despre ce asistente au vorbit, dar nu cred că vreun medic anestezist din echipa mea sau din oricare alt spital ar putea face așa ceva. Să omoare voluntar un pacient. Avem 25 de paturi în terapie, dar întotdeauna avem un surplus de pacienți care rămân în UPU pentru că nu au locuri. Sunt 17 persoane care au murit în patru zile. Nu cred sau nu-mi amintesc să mai fi fost perioade cu atâția, dar au fost perioade în care au murit șase într-o zi, a declarat medicul șef al secției de Terapie Intensivă a spitalului, pentru sursa citată anterior.

Se pare că administrarea noradrenalinei, medicamentul care i-ar fi ținut în viață pe pacienți și din cauza cărui doi medici ar fi acuzați de micșorarea dozei, ar fi controlată de medici, care specifică cantitatea în care ar trebui administrată.

A dministrarea noradrenalinei este clar controlată. Există documente medicale, fișe înregistrate. Medicul specifică cât trebuie administrat. Cea care manevrează substanțele este asistenta. Discuția a fost în comun și am spus că nu se poate așa ceva! Care dintre noi ar putea face așa ceva? Toate asistentele sunt stupefiate de o astfel de știre, a declarat medicul șef al secției de Terapie Intensivă a spitalului, pentru sursa citată anterior, conform antena3.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Ce este noradrenalina, substanţa pe care pacienţii de la spitalul Sfântul Pantelimon n-ar mai fi primit-o în doză suficientă?

spital

Foto simbol- spital

[Sursa foto: istockphotos]

Managerul spitalului ar fi declarat că suspiciunea scăderii dozelor de noradrenalină ar fi fost ridicată, din motive necunoscute, de o asistentă. Managerul așteaptă rezultatele anchetei.

Asistenta a ridicat această suspiciune, că medicii ar fi scăzut în mod deliberat doza de noradrenalină, nu se ştie din ce motive. Nu poate să existe justificare. Pare o situaţie halucinantă. Lăsăm ancheta să-şi desfăşoare cursul. Anumiți doctori din Terapie Intensivă spuneau să se scadă dozele la anumite substanţe vasopresoare. Sunt foarte mulţi pacienţi în Unitatea de Primiri Urgenţe, nu aveau loc în Terapie Intensivă şi voiau să elibereze locurile, ar fi declarat managerul spitalului, conform Observator.

Citește și: Rujeola face din nou victime! Un bărbat de 41 de ani din Sibiu a încetat din viață, după ce s-ar fi tratat acasă

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

medic

Foto simbol- medic

[Sursa foto: istockphotos]

La data de 11 aprilie 2024, Ministrul Sănătății ar fi decis trimiterea unui corp de control la spitalul Sfântul Pantelimon, după ce, în patru zile, ar fi decedat 17 pacienți.

În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuțiilor sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătăţii a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit Observator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si