Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Caras-Severin, Elena Tarla, a declarat, pentru Mediafax, ca proiectilor neexplodat avea calibrul de 76 de milimetri si a fost ridicat de catre o echipa pirotehnica pentru a-l transporta la un poligon, unde va fi distrus.

"A fost gasit un proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri in curtea Colegiului, lânga corpul B, de catre o persoana in momentul in care efectua niste lucrari pentru reinnoirea unor conducte de alimentare cu apa.

S-a sunat la 112 si colegii mei, echipa pirotehnica din cadrul Detasamentului de Pompieri Resita s-a deplasat acolo sa ridice proiectilul respectiv", a afirmat Elena Tarla.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Proiectilul exploziv, in stare de functionare, se afla la aproximativ jumatate de metru sub pamânt, lânga cel mai mare corp al unitatii de invatamânt, in care invata sute de elevi. Cel mai probabil, proiectilul a ajuns acolo in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si