Close sidebar
Close sidebar

"Nu e un patriot. E un om al sistemului globalist". Ce spune Diana Șoșoacă despre Călin Georgescu, candidatul-surpriză din alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă, fostă membră a partidului AUR, unde era favorit la postul de premier Călin Georgescu, candidatul-surpriză din alegerile prezidențiale, are cuvinte denigratoare la adresa acestuia.

Sorin Negru,

Ce spune Diana Șoșoacă despre Călin Georgescu, candidatul-surpriză din alegerile prezidențiale

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Diana Șoșoacă a declarat că Georgescu nu este un patriot, ci un om al sistemului globalist, potrivit EVZ.

Senatoarea a spus că el vorbește deja cu Marcel Ciolacu pentru o colaborare ca prim ministru.

„Am fost atentionata sa nu mai vorbesc cu Călin Georgescu că nu e un patriot. E un om al sistemului globalist. A susținut raportul de reducere al persoanelor vârstnice. Vorbește frumos, dar și Iohannis frumos și ne-a vândut țara", a declarat Diana Sosoaca.

Candidatul independent Calin Georgescu e pe locul 1, cu 22.1% din voturi, conform rezultatelor după centralizarea a 81,32% din voturile exprimate la alegerile prezidenţiale de duminică.

După centralizarea a 81.32% din voturi, Călin Georgescu e pe locul 1, cu 1414807 voturi (22.1%). Candidatul PSD Marcel Ciolacu e pe locul 2, cu 22.08% (1413848 voturi).

Elena Lasconi se afla pe locul al 3-lea cu 15.08% (965426 voturi), George Simion este pe locul al patrulea, cu 954562 voturi (14.91%)

Nicolae Ciuca se afla pe locul 5, cu 9.6% (614550 voturi)

"În acest moment, domnul Ciolacu vorbește cu Georgescu pentru o colaborare ca prim ministru.

Se fac deja aranjamente. A apărut peste noaptea cu toți trollii de pe Tik Tok pentrucă avea deja un aranjament. El l-am oprit pe Georgescu să primească o parte din voturile mele”, a adăugat Diana Șoșoacă.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Călin Georgescu a lucrat timp de 17 ani în Sistemul Națiunilor Unite, în domeniul conservării mediului. A fost director executiv al Institutului de dezvoltare globală al Națiunilor Unite în perioada 2015-2016.

Anterior a fost președinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

Acesta a mai elaborat o strategie de dezvoltare durabilă pentru România în anul 2008.

Călin Georgescu a spus în urmă cu ceva timp: “Dacă nu înţelegi sistemul din interior, nu ai cum să vorbeşti despre el. Din poveşti putem vorbi mulţi. Niciodată nu am fost globalist. Imperiul globalist în esenţă a acţionat pe următoarele direcţii: lăcomia, distrugerea resurselor naturale, distrugerea mediului înconjurător, sclavia în corporaţii şi state servile cum este astăzi România. Toate acestea au făcut obiectul proiectelor Clubului de la Roma exact invers, ca să combată aşa ceva. Întotdeauna Clubul de la Roma, prin naşterea lui, prin primul raport, Limitele Creşterii, exact asta a făcut. Şi au fost oameni de mare valoare, oameni de ţinută, care au elaborate nu doar planuri, ci s-au luptat pentru ca ele să fie puse în aplicare exact pentru conservarea resurselor planetare şi demnitatea fiinţei umane. Nu au reuşit sau au reuşit doar parţial. Ulterior, când aceste lucruri au fost intersectate de marile forţe globaliste, atunci eu, ca şi alţi colegi de-ai mei, am părăsit această Asociaţie”.

Călin Georgescu, la un pas să intre în turul 2

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Călin Georgescu, omul-surpriză din alegerile pentru Cotroceni

Călin Georgescu, fost membru al AUR și expert în dezvoltare durabilă, și-a anunțat candidatura ca independent pentru alegerile prezidențiale din acest an, marcând un nou capitol într-o carieră politică plină de controverse.

Personalitatea lui Călin Georgescu, formată în jurul unui discurs critic față de marile structuri internaționale și al unei viziuni conservatoare, a stârnit reacții contradictorii, fiind acuzat, paradoxal, de legături cu Rusia și de extremism de dreapta.

Născut în 1962, Călin Georgescu și-a început cariera în domeniul mediului, obținând un doctorat în pedologie și coordonând proiecte guvernamentale, inclusiv Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă.

La nivel internațional, a fost membru al Clubului de la Roma și a ocupat funcții în cadrul ONU, reputația sa profesională fiind ancorată în problematica dezvoltării sustenabile.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Georgescu a fost pentru prima dată propus ca premier de AUR în 2020, însă s-a retras ulterior din partid, continuând să-și exprime pozițiile radicale pe cont propriu. El a susținut în repetate rânduri că România ar trebui să adopte o politică de neutralitate, contestând implicarea NATO și a Uniunii Europene în politica externă a țării.

În contextul conflictului din Ucraina, declarațiile sale proruse, cum ar fi afirmația că „industria militară americană manipulează situația din Ucraina”, au atras critici dure din partea susținătorilor unei orientări pro-occidentale.

Călin Georgescu, controverse cu Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu

Poate cele mai semnificative controverse au apărut în urma declarațiilor sale despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu, pe care i-a numit „eroi ai națiunii române”.

Georgescu a contestat, de asemenea, faptele legate de asasinarea lui Nicolae Iorga și Armand Călinescu, susținând că acestea ar fi „mistificări istorice”. Aceste afirmații au declanșat o reacție vehementă din partea comunității evreiești și a instituțiilor care monitorizează extremismul, Parchetul General deschizând un dosar penal pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid.

Campania sa prezidențială a beneficiat de o prezență intensă pe rețelele sociale, în special pe TikTok. Platforma, deși interzice reclamele politice plătite, găzduiește conținut politic masiv.

Hashtag-urile asociate candidaților, inclusiv Călin Georgescu, au devenit virale, creând un teren de propagandă subtilă. Georgescu beneficiază de o vizibilitate crescută, în contextul în care alți candidați precum George Simion și Marcel Ciolacu domină platforma cu milioane de vizualizări.

Călin Georgescu intră în cursa prezidențială ca o figură polarizantă, oscilând între imaginea de tehnocrat și cea de politician controversat, potrivit Romania TV. În timp ce unii îl văd ca pe un lider capabil să aducă schimbarea, criticii săi avertizează asupra riscurilor unei politici construite pe mesaje extremiste și ambiguitate geopolitic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI