Firma de securitate cibernetică CrowdStrike a transmis că problema apărută vineri, care a cauzat perturbări majore companiilor din întreaga lume, nu este un incident de securitate sau un atac cibernetic.

Citește și: Avarie majoră de IT la nivel global. Sunt afectate companii aeriene, bănci, burse. Reacția de ultimă oră a gigantului Microsoft

Cauza specifică a perturbărilor IT globale se referă la o actualizare implementată pe dispozitivele Windows de către firma de securitate cibernetică CrowdStrike.

Unele companii au software-ul, altele nu. Acest lucru explică de ce poți să cumperi produse la un supermarket, dar să nu poți să te urci în tren spre serviciu, scrie LBC.

"Ecranul albastru al morții" a dus la blocaje globale

Pe computere din lumea întreagă, de la Tokyo, SUA sau Australia până în România, a apărut așa numitul "ecran albastru al morții" a apărut pe toate continentele.

"Suntem conștienți de o problemă care afectează Windows din cauza unei actualizări la o platformă software terță”, a declarat Microsoft într-un comunicat de presă.

CrowdStrike: "Nu este atac cibernetic!"

Firma de securitate cibernetică CrowdStrike a declarat vineri că problema care a cauzat perturbări majore companiilor din întreaga lume nu este un incident de securitate sau un atac cibernetic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp- wowbiz.ro

Citeste si: Salma Hayek a postat pe Instagram 18 fotografii cu ea în costum de baie, în ziua în care a împlinit 58 de ani: „La mulți ani mie!”- antena3.ro

„Acesta nu este un incident de securitate sau un atac cibernetic. Problema a fost identificată, izolată și a fost implementată o remediere”, au transmis oficialii CrowdStrike.

Ce este CrowdStrike

CrowdStrike, fondată în 2011, este o companie de securitate cibernetică, care protejează organizațiile împotriva amenințărilor cibernetice.

Utilizează un sistem bazat pe cloud care oferă companiilor securitate prin internet, spre deosebire de programele anti-virus locale, potrivit LBC News.

CrowdStrike le oferă companiilor informații în timp real despre amenințările de securitate și, de obicei, trage un semnal de alarmă atunci când ceva pare greșit.

Acest lucru le permite companiilor să răspundă rapid la orice potențial atac cibernetic.

Sistemul de detectare și răspuns (EDR) al CrowdStrike este folosit de companii din întreaga lume, inclusiv de bănci, companii de avioane și radiodifuzori, ceea ce explică de ce eroare sa a provocat un haos atât de larg răspândit.

Citeste si: Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în copilăria ei. “Dragul mamei, am crezut că mor.”- kfetele.ro

Citeste si: 5 motive pentru care cartea Oppenheimer de Kai Bird și Martin J. Sherwin te va surprinde și te va captiva- radioimpuls.ro

Citeste si: Crima care a șocat Marea Britanie: cinci copii de 12 și 14 ani au fost arestați pentru uciderea unui bărbat de 80 de ani- antena3.ro

"Cea mai mare pană globală de software din istorie"

Managementul CrowdStrike le-a cerut clienților să intre pe portalul de asistență pentru cele mai recente actualizări.

"În plus, recomandăm organizațiilor să se asigure că, comunică cu reprezentanții CrowdStrike prin canale oficiale. Echipa noastră este pe deplin mobilizată pentru a asigura securitatea și stabilitatea clienților CrowdStrike.”

Chiar dacă problema de IT nu afectează software-ul Mac sau Linux, experții în tehnologie cred că ar putea fi cea mai mare întrerupere IT globală din istorie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si