Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră cu privire la starea vremii. Potrivit informațiilor oficiale oferite de ANM, se pare că nici luna ianuarie nu ne va aduce zăpadă și, mai mult de atât, se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate decât este normal, în această perioadă, din cauza unui val de aer tropical care va intra în România.

Deși în calendare am trecut cu puțin de jumătatea iernii, temperaturile înregistrate în ultima perioadă în România ne duc, mai degrabă, cu gândul la primăvară.

ANM informează că iarna nu se grăbește deloc să vină în România.

Cu toate că s-a spus în repetate rânduri că luna ianuarie va aduce frig și ninsori, se pare că se întâmplă fix invers. Astfel, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie se vor înregistra temperaturi mult mai mari decât este normal, în aceată perioadă și ne vom „confrunta” cu o apariția primăverii mult mai devreme decât era preconizat.

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Nu vom avea zăpadă!

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Meteorologii anunță pentru săptămâna care tocmai a început o evoluție a vremii care nu prea se încadrează în condițiile la care oamenii s-ar fi așteptat pentru luna ianuarie. Nu doar că nu va apărea zăpada, dar temperaturile medii vor crește, în a doua parte a săptămânii. Vremea se încălzeşte, iar temperaturile vor depăși de 10 grade Celsius, ne anunță meteorologii.

 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, cu maxime ce se vor situa în general între 1 și 11 grade și minime între -8 și 2 grade. Dimineața, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceață.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În București, temperatura maximă va fi mai ridicată decât în mod caracteristic datei, de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo.
Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo.

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Când va ninge în România?

Este posibil să ningă în săptămâna 27 ianuarie 2020 – 03 februarie 2020. În rest, până pe 17 februarie 2020, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, iar cantitățile de precipizații vor fi deficitare.

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo.
Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo.

Citeste si: Când vine iarna cu adevărat? Vortexul polar ajunge în România. Ultimul avertisment de la meteo

Estimări meteorologice pentru intervalul 20.01.2020- 17.02.2020

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepție este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendință spre excedent.

Citeste si: Când vin ninsorile? Anunț de ultimă oră de la meteo. Prognoza a fost REVIZUITĂ

Săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.

Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate de
normalul perioadei în restul teritoriului.

Citeste si: Sfârșitul lumii vine în 2020: Anunțul care a speriat întreaga planetă

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendință ușor deficitară.

Citeste si: VIDEO| Vremea a luat-o razna în lume

Vremea ianuarie 2020. Prognoza meteo. Săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte și se vor situa, în general, ușor peste limitele
specifice perioadei în restul zonelor.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o posibilă tendință ușor deficitară în regiunile sudice- sud-vestice.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si