Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Manifestarile extreme ale vremii din ultima perioada, din Statele Unite sau din Europa nu ar fi intamplatoare, sustin unii adepti ai teoriei conspiratiei. Ceea ce parea un scenariu de film Science Fiction reprezinta azi o realitate: exista in lume cel putin trei baze militare care detin tehnologii capabile sa manipuleze vremea si sa provoace adevarate dezastre naturale. Americanii au proiectul HAARP (High Active Auroral Research Program), in Alaska, un program care a functionat mai bine de 50 de ani si care consta intr-o activitate de cercetare desfasurata asupra ionosferei, pentru a putea fi stabilit comportamentul ozonului, azotului si ionilot la bombardamanetele radiatiei solare si cosmice. HAARP poate fi folosit si ca o arma, capabila sa blocheze comunicatiile, radarele de interceptare a rachetelor balistice, sa scoata din circuit satelitii dar si submarinele. De asemenea, tehnologiile pot influenta schimbarea vremii, poate provoca ploi torentiale, cutremure, inundatii, uragane, etc.

In 2002, parlamentarii europeni au acuzat SUA de subminarea econimiei UE dupa o serie de inundatii fara precedent si au cerut investigarea HAARP.

De-a lungul timpului s-a spus ca americanii ar fi provocat adevarate catastrofe naturale in Iran, Pakistan, Haiti, Turcia, Grecia sau Filipine.
Oficial, in 2009, proiectul a fost inchis, insa anul trecut se vorbea deja, in presa, de redeschiderea acestuia.

Varianta ruseasca a HAARP se numeste Sura si e o baza chiar mai avansata decat cea a americanilor, situata la 150

km de Nijni Novgorod. Au fost voci care au acuzat, neoficial, Rusia, de fenomenele extreme care au avut loc in Romania in 2013. Oficial, Sura nu este o arma meteo ci un proiect de cercetare in domeniul radiofizicii.

In fine, al treilea obiectiv care studiaza ionosfera se afla la Tromso, in Norvegia.   
Se spune insa ca marile puteri au dezvoltat in secret mai multe astfel de facilitati. In total ar fi vorba despre 18 astfel de statii, ultrasecrete, cateva dintre ele fiind situate in Antarctica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si