Close sidebar
Close sidebar

Nu mai luați vitamina C și zinc pentru a vă trata de COVID-19! Ce spun cercetătorii

Rezultatele unui studiu recent arată că, în ciuda utilizării pe scară largă a vitaminei C și a zincului pentru a combate sau a reduce severitatea bolii, acestea nu au efect.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cercetători americani au lansat un studiu clinic pentru a afla dacă vitamina C și zincul ne pot ajuta în lupta împotriva COVID-19.

Conform CNN, 214 persoane infectate au participat la studiu, fiind împărțite în trei grupe, cărora le-au fost administrate doze mari din fiecare supliment, atât individual, cât și în combinație.

Un al patrulea grup a primit îngrijiri standard, cum ar fi: odihnă, hidratare și medicamentele de reducere a febrei, dar fără suplimente.

Citeste si: Orașul din România care intră în carantină

Vitamina C și zincul nu ajută în tratamentul anti-COVID

Rezultatele au arătat că, în ciuda utilizării pe scară largă a vitaminei C și a zincului pentru a combate sau a reduce severitatea bolii, acestea nu au efect.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Doza mare de gluconat de zinc (zinc), acid ascorbic (vitamina C) sau ambele suplimente nu au redus simptomele SARS-CoV-2”, a spus medicul cardiolog Milind Desai din cadrul Cleveland Clinic.

Ba, mai mult, se pare că dozele mari au provocat unele efecte secundare neplăcute pacienților, potrivit CNN.

Au fost raportate mai multe efecte adverse (greață, diaree și crampe stomacale) în grupurile de suplimente decât în ​​grupul de îngrijire obișnuită ”,

a scris într-un articol despre studiul clinic Dr. Erin Michos din cadrul John Hopkins and Houston Methodist's.

Ce efecte pozitive au vitamina C și zincul

Vitamina C este un antioxidant recunoscut și joacă un rol esențial în susținerea sistemului imunitar. Chiar dacă nu s-a demonstrat că previne bolile, alte cercetări au descoperit că vitamina C poate scurta răcelile cu 8% la adulți și cu 14% la copii.

Cu toate acestea, utilizarea vitaminei C după debutul simptomelor de răceală nu pare a fi de ajutor, susțin specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate din SUA.

Zincul poate ajuta capacitatea unei celule de a combate infecțiile, potrivit cercetărilor, „în timp ce există dovezi că deficitul de zinc crește numărul citokinelor pro-inflamatorii și scade producția de anticorpi”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dar ce înseamnă asta în viața reală? Dacă este luat în decurs de 24 de ore de la primele semne ale unei răceli, zincul poate reduce durata unei răceli cu o singură zi, s-a constatat într-o analiză a 13 studii clinice.

Care sunt efectele negative

Există și aspecte negative. Administrarea a peste 2.000 de miligrame de vitamina C pe zi poate provoca arsuri la stomac, crampe, greață, vărsături, diaree și dureri de cap. Cantitatea medie zilnică recomandată de vitamina C este de 75 miligrame pentru femeile adulte și de 90 miligrame pentru bărbați.

Peste 40 de miligrame de zinc în fiecare zi pot provoca uscăciunea gurii, greață, pierderea poftei de mâncare și diaree, plus că pot genera un gust metalic urât.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI