Close sidebar
Close sidebar

"Nu mai puteau fi salvaţi nici la Terapie intensivă" Anunț despre primii români "refuzați la ATI"

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat miercuri că cei şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, care au decedat în spital zilele trecute, nu au fost neglijaţi medical, dar aveau multiple comorbidităţi şi nu mai puteau fi salvaţi nici la terapie intensivă.

Razvan Ilie,

Pronostic negativ pentru cei șase pacienți decedați la Timișoara

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Secțiile ATI sunt pline în Ronânia, iar medicii nu mai au unde să-i trimită pe pacienții a căror stare se agravează din cauza COVID-19. La Timișoara, au fost șase cazuri de pacienți care nu au rezistat până s-a eliberat un pat de Terapie Intensivă, după cum a relatat zilele trecute medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a spitalului Victor Babeș.

Citeste si: Vladimir Găitan va fi înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu. Teatrul de Comedie îi dedică trei zile actorului

Managerul spitalului din Timișoara: P acienţii erau vârstnici, cu multiple comorbidităţi

În replică, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a precizați miercuri că pacienţii erau vârstnici, cu multiple comorbidităţi din sfera neurologică, oncologică şi practic prognosticul era la fel, chiar dacă li se aplica terapia intensivă:

Este vorba despre şase pacienţi cu multiple comorbidităţi, vârstnici, la care inclusiv terapia intensivă nu mai putea ajuta. Din nefericire, a intervenit decesul, dar COVID-ul a fost impulsul negativ în parcursul clinic al acestor pacienţi. Dar accentuez că pacienţii erau vârstnici, cu multiple comorbidităţi din sfera neurologică, oncologică şi practic prognosticul era la fel, chiar dacă li se aplica terapia intensivă. Sub nicio formă nu s-a pus problema că ar fi fost neglijaţi.
Un pacient ştiu că a avut 82 de ani, altul 70, erau cu neoplazii, unii cu paralizie, iar COVID-ul a fost acel impuls căruia nu mai aveai ce să-i faci”, a declarat pneumologul Cristian Oancea pentru Agerpres.

Medicul Voichiţa Lăzureanu a declarat la rândul său, miercuri, presei, că la respectivii pacienţi „nu a fost posibil transferul (…) din cauză că aveau comorbidităţi, aşa că s-a considerat că e mai bine să fie trataţi aici” (la Spitalul Babeş, n.r.).

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În presă au apărut speculații potrivit cărora cei şase bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 nu ar fi beneficiat de tratament în ATI în vederea salvării altor pacienţi cu şanse mai bune de supravieţuire.

Citeste si: IPS Teodosie, slujbă nocturnă pentru alungarea COVID-19 pe străzile unui sat din Constanța (VIDEO)

Klaus Iohannis: Ar fi fost locuri chiar în Timișoara

Klaus Iohannis a vorbit marți seara, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, despre cazul celor șase pacienți de la Timișoara care au decedat înainte să fie transferați la ATI, fiind astfel lipsiți de îngrijirile necesare.  Despre aceste decese, Klaus Iohannis a spus că a fost o lipsă de comunicare. „Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri”, a spus șeful statului.

„Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri și, în realitate, nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, pentru că există Departamentul pentru Situații de Urgență care centralizează aceste solicitări și care se preocupă și de transportul pacienților într-un loc unde sunt paturi disponibile”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Dar toate acestea sunt foarte serios tratate de Ministerul Sănătății, chiar de domnul ministru Tătaru, care este în permanentă legătură cu toate spitalele, și s-a văzut că peste tot se mai găsesc variante pentru a amenaja noi locuri de terapie intensivă pentru românii care au nevoie de un loc”, a mai precizat președintele.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI