Nu mai sunt locuri în spitalele din Timișoara. Alertă în sistemul medical
Maternitatea Bega redevine spital suport COVID-19. Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal din Timişoara se reorganizează
Maternitatea Bega din Timişoara va deveni spital suport COVID-19, iar Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal se vor reorganiza şi ele pentru a primi pacienţi infectaţi cu virusul SARS CoV-2. Deciziile au fost luate după depăşirea indicelui de infectare de trei la mia de locuitori.
Începând de vineri, la Maternitatea Bega din Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean, nu vor mai fi internate decât gravide sau lăuze confirmate cu SARS CoV-2.
În plus, în cadrul Spitalului Judeţean, şi Casa Austria a fost deja transformată în spital suport COVID, iar aici au fost deja internaţi primii pacienţi infectaţi cu coronavirus.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Spitalul Judeţean pune la dispoziţie Casa Austria ca zona roşie, cu 50 de paturi pentru formele moderate şi severe, toate conectate la oxigen. În urma inspecţiilor de la DSP şi INSP s-a decis că aici circuitele sunt mai aproape de perfecţiune şi s-a mers pe această variantă, pentru că la ortopedie nu s-ar fi putut da în folosire toată clădirea, nemaifiind în stare de urgenţă şi trebuind să preluăm şi cazurile non-covid. Nu putem neglija pacienţii cu alte patologii. În plus, Casa Austria e izolată complet de restul spitalului, iar paturile sunt conectate la oxigen, vom aveam 11 paturi adiţionale de ATI. Momentan, aici avem 6 pacienţi internaţi, sunt cazuri asimptomtice şi moderate, iar cei care au fost în zona roşie intermediară şi pe secţii vor fi transferaţi şi ei la Casa Austria. Acum, la nivelul spitalului, avem 20 de pacienţi confirmaţi şi 57 suspecţi, iar la ATI 7 pacienţi confirmaţi şi 4 suspecţi. Luăm în considerare să transferăm inclusiv cei 7 pacienţi internaţi la ATI, care sunt în TIR, că să avem tirul liber, în cazul în care este necesar să avem la dispoziţie acest tir”, a adăugat Răul Pătraşcu.
Citeste si: Horoscop 24 octombrie 2020. Vine vremea marilor schimbări
Clinica de Reabilitare Cardiovasculară a Instututului Cardiologic din Timişoara a fost şi ea transformată în spital de linia a doua şi şi-a primit deja primii pacienţi, iar în acest timp, se lucrează la extinderea
capacităţii de cazare în spitalul de campanie amenajat pe stadionul CFR, prin înlocuirea corturilor montat la începutul verii cu containere, pentru că, în final, să fie disponibile aproximativ 120 de locuri pentru pacienţii COVID pozitiv. De asemenea, şi la Spitalul din Sânnicolau Mare se lucrează la organizarea spitalului pentru preluarea cazurilor de infectare cu coronavirus, la secţia de Chirurgie.De asemenea, Spitalul Municipal din Timşioara urmează să îşi organizez astfel de locuri dedicate celor infectaţi cu SARS CoV-2 în clinicile ASCAR şi de Recuperare Balneologie, ambele situate în apropiere de centrul oraşului.
Vineri, Timişoara a intrat în scenariul roşu, după ce indicele de infectare în rândul populaţiei a ajuns la 3,39 la mia de locuitori. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 333 de noi îmbolnăviri cu coronavirus în Timişoara şi în judeţ.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să stabilească cu precizie măsurile de prevenire a răspândirii îmbolnăvirii cu coronavirus.