Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală spune că se încearcă închirierea unor containere frigorifice pentru a face față numărului extrem de ridicat de decese din ultimele săptămâni.

Citeste si: Irinel Columbeanu s-a infectat cu noul coronavirus. Fosta soție, Monica Gabor i-a oferit ajutorul

"Am avut foarte multe decese, iar morga este dimensionată pentru un număr mai mic de decese. A fost o situație extrem de neplăcută. Încercăm în acest moment să găsim soluții pentru containere frigorifice pe care să le închiriem pentru o perioadă de timp, astfel încât să

oferim totuși posibilitatea managementului pentru aceste situații cât mai adecvat", spune Beatrice Mahler,  managerul Institutul de Pneumoftziologie Marius Nasta" din Capitală. 

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. România intră pe lista galbenă

Locurile la ATI se eliberează doar când un pacient moare

Beatrice Mahler a declarat recent că nu mai sunt locuri la ATI, iar paturile se eliberează doar când pacenții mor. "Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a spus ea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții", a precizat medicul la Digi24.

Beatrice Mahler (centru foto) spune că vaccinarea este singura soluție de ieșire din criza actuală: "Dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinați, pentru ei avem emoții. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinați avem speranțe" 

[Sursa foto: Facebook / Beatrice ]

Valul 4 al pandemiei este tot mai agresiv, numărul cazurilor zilnice depăşind pragul de 7.000, iar cifrele din Bucure;ti sunt cele mai mari cu peste 1000 de cazuri zilnice.

Estimările făcute de specialişti arată ca la finalul lunii octombrie, 15.000 de îmbolnăviri ar putea fi zilnic. În ultimele 24 de ore, 113 oameni au murit la nivel naţional de COVID-19, dintre care şi un tânăr de 20 de ani, nevaccinat şi fără alte boli.

Secţiile ATI sunt din nou pline, la nivel naţional fiind libere doar 20 de paturi. 1.067 de pacienţi cu COVID-19 se află internaţi în stare gravă în secţiile de terapie intensivă, în toată ţara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si