Șeful de cabinet al lui Donald Trump de la Casa Albă, Mark Meadows, a declarat duminică că SUA „nu vor controla” pandemia de coronavirus, deoarece cazurile de îmbolnăviri sunt tot mai multe în toată țara și aproape 225.000 de americani au murit din cauza virusului.

" Nu vom controla pandemia. Putem cel mult să controlăm faptul că primim vaccinuri, tratamente și alte zone de atenuare a efectelor", a declarat Meadows pentru CNN.

Citeste si: Lista țărilor şi zonelor de risc epidemiologic a fost actualizată

Casa Albă, neglijentă în privința măsurilor anti-COVID-19

Comentariile șefului de cabinet al președintelui Donald Trump apar în contextul creșterii cazurilor de coronavirus în SUA. Până duminică, numărul deceselor asociate noului coronavirus a urcat la cifra de 224.800 de americani.

Potrivit  CNN,  administrația americană continuă să nu țină cont de sfaturile experților guvernamentali în domeniul sănătății cu privire la purtarea măștilor și respectarea distanței sociale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Anunțul șocant făcut de managerul Institutului „Marius Nasta”: „Va fi o lună noiembrie de foc”

Casa Albă se confruntă, de asemenea, cu un potențial nou focar de coronavirus după ce cel puțin cinci persoane din cercul apropiat al lui Pence au avut rezultate pozitive la teste în ultimele zile, potrivit unei surse familiare situației.

casa alba
Noi probleme pentru Donald Trump pe ultima linie dreaptă înainte de alegeri

De ce nu poate Administrația Trump să țină pandemia sub control

Presat de moderatorul CNN să precizeze care este motivului pentru care SUA nu reușesc să controleze pandemia de coronavirus, Mark Meadows a spus: „Pentru că este un virus contagios la fel ca gripa”.

Mâna dreaptă a lui președintelui SUA a adăugat că administrația Trump „face eforturi pentru a bloca transmiterea” noului coronavirus.

"Ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că putem controla factorii de atenuare corespunzători, fie că este vorba de terapii sau vaccinuri sau tratamente- pentru a ne asigura că oamenii nu mor din cauza asta", a spus Meadows.

SUA au raportat cea de-a doua zi cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus sâmbătă, când aproape 84.000 de americani au contactat virusul mortal. Până duminică, bilanțul se ridică la 8.575.000 de cazuri de coronavirus în SUA. Cel puțin 224.800 de americani au murit din cauza virusului, potrivit Universității Johns Hopkins.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si