Presiunea este tot mai mare, iar ANAF a promis masuri ferme pentru cresterea gradului de colectare la bugetul statului. Specialistii spun ca este posibil ca ANAF sa ceara contribuabililor sa plateasca taxele si impozitele mai devreme decat in anii trecuţi.
„Practic deciziile ANAF ar fi urmat intr-un an normal sa fie emise de undeva in septembrie-octombrie. Evident ca ne putem astepta, avand in vedere aceasta noua tactica care a adoptat-o ANAF sa primim acele decizii de impunere ceva mai devreme, respectiv, chiar in mijlocul sezonului estival.
si pe segmentul de turism, si pana la urma pe segmentul de consum, ce tot in buzunarele ANAF-ului ar ajunge din taxe si impozite, acest consum ar scadea”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: O femeie a explicat cum și-a permis 13 vacanțe în 2024 pe care a plătit, în total, 3.000 de euro- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
insa adevarata lovitura pentru contribuabili poate veni din alta parte. in 2012 s-a decis ca banii incasaţi din asigurarile de sanatate sa fie incasaţi de ANAF. Mutarea bazei de date de la Casa de Asigurari de Sanatate nu a fost facuta nici acum. Specialistii din fiscalitate spun ca firmele si persoanele fizice se vor trezi cu sume mari de plata pentru asigurarile de sanatate.
„Acel contribuabil are un termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere sa isi achite atat diferenţele de impozit cat si diferenţele la contribuţia de sanatate.
Daca ne aflam in situaţia in care contribuabilul nu dispune de acei bani, atunci evident el intra in dobanzi si penalitaţi de intarziere”, a explicat specialistul in fiscalitate Adrian Benţa.