Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Nu toți comercianții sunt onești în privința originii produselor pe care le vând în piețe

Piețele românești devin adevărate hipermarketuri cu marfă care parcurge mii de kilometri de la fermă până la client. Doar că nu toți comercianții sunt onești atunci când vine vorba de țara de proveniență, iar producătorii autentici ocupă tot mai puține tarabe. Urmează un material filmat și cu o cameră ascunsă!

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"De unde sunt pepeneii? Pepenii sunt din Oradea!
Și s-au făcut deja pepenii la Oradea? Acum, unde s-au făcut, treaba lor. De acolo se aduc!"

Pepeni aduși din Maroc

Suntem într-o piață din Satu Mare și aflăm cu supriză de pepenii aduși din Bihor. Marfa atrage multe priviri și convinge suficienți mușterii. Ne mutăm la altă tarabă unde găsim o altă explicație legată de originea lubeniței.

Oradea este, de fapt, doar o haltă pe traseul de 4000 de kilometri parcurs de acești pepeni.

"De unde sunteți cu pepenii? Din Maroc.


 La noi nu sunt făcuți încă? Doar cei din Maroc? La noi apar doar prin 15-20 iunie."

Citeste si: De 1 iunie, copiii intră în “Jocul cuvintelor cu Dan Negru”. O ediție specială, cu olimpicii de top ai României, copii de nota 10, la Kanal D!

Un alt vânzător acceptă să apară în fața camerei pentru a-și lăuda marfa...

marocană.

Este tot mai greu să diferențiezi comercianții de producători

În altă parte a pieței, producătorii se plâng de un alt fenomen: comercianți care obțin fără drept certificate care atestă că singuri cultivă marfa vândută pentru a poza în țărani autentici.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Oricum, în piețe e tot mai greu să deosebești comercianții de producători. Tarabele sunt amestecate, iar clienții se chinuie să facă diferența.

Citeste si: Horoscop 3 iunie 2022: Zodiile care au parte de multe bucurii

Producătorii autentici ar trebui să afișeze la vedere certificatul de producător. O hârtie pe care, teoretic, o pot obține doar cei care muncesc pământul.

Citeste si: Cele mai importante motive pentru care ar trebui să apelezi la un cămin de bătrâni pentru cei dragi ție

Nicolae Cornea, primarul din Socond: "Înainte de a se elibera acest certificat se merge din partea primăriei ca să se vadă la fața locului ce-a cultivat omul!"

Citeste si: Calendar ortodox 3 iunie 2022: Ce sărbătoare este vineri?

Un certificat autentic trebuie să conțină lista de fructe și legume cultivare, dar și persoanele din familia respectivă care au dreptul să vândă marfa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI