"De Boboteaza va fi o vreme extrem de calda, vor fi intre 6 si 16 grade, ziua, iar noaptea, intre -2 si 8 grade, doar prin estul Transilvaniei, sa fie undeva pe la -5, -6 grade, fara precipitatii. Vineri vor fi temperaturi intre 2 si 12 grade si precipitatii, mai ales ninsori, vor mai fi la peste 1.700 de metri altitudine, iar in zonele mai joase vor fi precipitatii mixte.
Trecatoare si nesemnificativa o sa fie si lapovita prin nord, vest si centru. De interes pentru week-end sunt temperaturile ridicate si, mai ales, dimineata si noaptea, va fi ceata, prin sud, nord, centru",
a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu ANM.
 
Meteorologii precizeaza ca vremea foarte calda va mai dura si luni, dar de marti, temperaturile vor mai scadea, dar tot peste norma normala se vor situa.
 
"Treptat, incepand de martea viitoare, o sa inceapa sa scada temperaturile, dar chiar si asa, ele vor fi, prin centru, sud, vest, un pic mai mari decat in mod normal. Poate prin partea de est sa fie si valori ceva mai apropiate de normal. Se raceste, nu o sa mai fie abateri fata de normal de cate 10 grade asa cum va fi in acest weekend, dar tot 3, 4 grade in plus vor fi si in saptamana viitoare", a explicat meteorologul.
 
Potrivit specialistilor, in aceasta perioada, temperaturile normale ar fi intre -3 si 5 grade, cu -1 grad prin estul Transilvaniei, 5 grade pe litoral si 3 grade in Bucuresti.
 
"Fiecare regiune va avea propria evolutie. Cel mai repede se va raci in Moldova, in jur de 2-3 grade. in vestul tarii, vor scadea temperaturile de la 14 grade, pana la 7-8 grade.
Este posibil ca in a doua jumatatea a saptamanii viitoare, sa avem temperaturi apropiate de norma acestei perioade. Chiar daca noi vom simti ca vremea se raceste, daca e sa comparam cu ce va fi in acest sfarsit de saptamana, tot peste normal o sa fie"
, a mai adaugat reprezentantul ANM.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

sursa: Mediafax


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si