„SN Nuclearelectrica va reveni cu un comunicat după finalizarea lucrărilor de remediere, la momentul resincronizării Unităţii 1 la SEN”, se arată în raport.

Citeste si: Alarmă la Zaporojie: centrala nucleară a rămas, din nou, fără electricitate

Deconectarea automată a Unității 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic Național nu are impact asupra securității nucleare. Incidente similare au avut loc și la Unitatea 2, pe data de 10 iulie și 28 iulie, când aceasta s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național.

Alarmă la Zaporojie: centrala nucleară a rămas, din nou, fără electricitate

Directorul AIEA Rafael Grossi a anunțat că Centrala Nucleară Zaporojie, din nou fără electricitate, a doua oară în cinci zile.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră capabile să poarte arme nucleare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

”Echipa noastră de la Centrala Nucleară Zaporojia m-a informat că centrala a pierdut orice aliementare externă (cu electricitate) pentru a doua oară în cinci zile”, trage el un semnal de alarmă pe Twitter.

Citeste si: Zelenski a vorbit despre reconstrucția Ucrainei: ”Lucrările de restaurare se desfăşoară destul de rapid şi eficient în toată Ucraina”

”Grupurile electrogen diesel de salvare furnizează acum electricitatea necesară funcţiilor acesteia de siguranţă şi securitate nucleară”, precizează Rafael Grossi.

Ucraina acuză Rusia că a lansat o rachetă în complexul centralei de la Zaporojie

Centrala este acum alimentată cu electrcitate de la generatoare diesel de salvare, prevăzute în cazul întreruperii alimentării cu electricitate din exterior.

Citeste si: Serviciile de securitate ruse au arestat opt suspecţi în cazul exploziei de pe podul Kerci

”Începând de la ora (locală) 10.00 (şi ora României), partea rusă a împiedicat un convoi de vehicule aparţinând companiei (Energoatom care transportă diesel) să pătrundă în centrală ”, acuză operatorul.

Citeste si: Un centru pentru copiii cu nevoi speciale, distrus de rachetele Rusiei în Zaporojie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si