Close sidebar
Close sidebar

Număr record de decese în Franța, cauzate de noul coronavirus

Numărul deceselor asociate noului coronavirus s-a dublat în Franța de pe o zi pe alta! Dacă luni erau raportate în jur de 400 de victime, marți bilanțul a ajuns la cifra uluitoare de 854 de decese, cea mai mare din 15 aprilie până azi.

Razvan Ilie,

Bilanț înfricoșător în Franța: cea mai neagră zi din valul doi al pandemiei

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autorităţile franceze din domeniul Sănătăţii au raportat marţi 854 de decese legate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr din primăvară până acum şi dublu faţă de cel de luni când 416 bolnavi au murit. Bilanţul total al deceselor în Franţa se ridică acum la 38.289, potrivit Reuters.

Citeste si: Veste tristă: Supermarketurile din Franța nu vor mai vinde jucării, haine sau bijuterii. Magazinele vor vinde doar lucruri ”esențiale” pentru cetățeni

Cazurile de infectare din Franța totalizează 1.502.763, al cincilea cel mai mare bilanţ din lume. Numărul noilor îmbolnăviri în ultimele 24 de ore este de 36.330, mult sub recordul de 52.518

înregistrat luni. 

În Franța, rata mortalității este de 586 de oameni la un milion de locuitori, aproape dublu decât în România, unde rata deceselor la un milion de cetățeni este de 379.

Valul doi al pandemiei, catastrofal în Europa

Noile cazuri de Covid-19 în Europa s-au dublat în cinci săptămâni, depăşind pragul de 10 milioane de îmbolnăviri, potrivit unui bilanţ publicat duminică.

Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Statele Unite singure au peste 9 milioane de cazuri, cu o epidemie care se accelerează rapid.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În timp ce Europa a înregistrat primele 5 milioane de cazuri de Covid-19 în aproape nouă luni, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în doar o lună, potrivit unei analize Reuters.

Pe fondul cazurilor în creştere, Franţa, Germania şi Regatul Unit au anunţat măsuri de izolare la nivel naţional până cel puţin luna viitoare, care sunt aproape la fel de stricte ca restricţiile din martie şi aprilie. Portugalia a impus o carantină parţială, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Citeste si: Alegeri SUA 2020. Prima Doamnă Melania Trump, apariție neverosimilă la vot (VIDEO)

Decizie controversată a Guvernului de la Paris

Lucrurile ce figurează pe lista produselor ”neesențiale” nu se vor mai vinde în supermarketurile din Franța. O mare parte din aceste lucruri vor fi jucăriile, îmbrăcămintea, bijuteriile, produsele de machiaj, obiectele decorative și vesela, aparatele de uz casnic, florile, cărțile și DVD-urile. Potrivit unui decret al guvernului francez, începând de miercuri, vânzarea acestor lucruri va fi interzisă.  

Premierul Jean Castex a anunțat faptul că „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă și în supermarketuri”. Decretul care definește articolele esențiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marți în buletinul oficial.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Începând de miercuri,  din marile magazine vor putea fi cumpărate doar produsele considerate esențiale  – produse alimentare, mâncare pentru animale de companie, echipamente informatice, software și telefoane, echipament de muncă (șorțuri, salopete), ziare și articole de papetărie, articole de toaletă, igienă, produse pentru îngrijirea copiilor, produse de parafarmacie (pansamente, alcool 90 ° etc.), produse de curățenie, produse pentru întreținerea și repararea vehiculelor și produse și instrumente necesare pentru grădinărit sau agricultură.

Citeste si:   Klaus Iohannis respinge ideea testării în masă a populației. "Așteptăm să vedem ce rezultate are Slovacia"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI