Potrivit presei locale, 23 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 au decedat în ultimele 24 de ore în Bulgaria, conform datelor furnizate de Portalul unic de informaţii.

Cifrele sunt mai mici decât cele raportate de România, unde numărul deceselor trece în medie de 50 de persoane zilnic.

Citeste si: Directorul executiv al OMS: Situaţia în Europa este îngrijorătoare. Trebuie să fim foarte precauţi

Record de decese în Bulgaria de la începutul pandemiei

De la debutul pandemiei, acesta este cel mai mare număr de decese înregistrate într-o singură zi în Bulgaria. În total, 900 de persoane din țara vecină au pierdut lupta cu boala.

În ultimele 24 de ore, 587 de cazuri noi de infectare au fost depistate în urma efectuării a 4.320 de teste PCR. În spitale, sunt internaţi 1.221 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 65 se află în secţii de terapie intensivă.

Avertisment de la OMS

Mike Ryan, director executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afirmă că numărul crescut al internărilor în Marea Britanie, Franţa, Irlanda şi alte ţări europene este "îngrijorător", potrivit The Guardian.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oficialul OMS mai spune că este prea devreme pentru a prezenta un bilanţ pozitiv al deceselor raportat la  numărul de noi cazuri de coronavirus  în comparaţie cu cele din primul val al pandemiei de COVID-19.

"Trebuie să fim foarte precauţi în prezent în privinţa unor presupuneri legate de creşterea numărului de cazuri şi de decese. Acestea ar putea să se reconecteze foarte foarte rău şi foarte catastrofal dacă nu suntem foarte atenţi", a mai afirmat Ryan.

Mike Ryan a precizat că numărul de cazuri în Mexic a crescut brusc din cauza unui algoritm de înregistrare a îmbolnăvirilor care nu are legătură cu numărul de testări, ceea ce înseamnă că această ţară va continua să raporteze mai multe cazuri decât în alte părţi.

Acesta a subliniat că "sistemul medical are serioase dezechilibre în lume", pe care această pandemie le-a dezvăluit.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si