Potrivit INSP, au fost înregistrate şase decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1), citează Agerpres.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecţie cu virus West Nile au avut următoarea distribuţie: municipiul Bucureşti (6), Bacău (1), Bihor (1), Botoşani (1), Brăila (2), Buzău (1), Dolj (5), Galaţi (4), Ialomiţa (1), Iaşi (3), Ilfov (4), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (3), Olt (2), Tulcea (3) şi Vaslui (1).

Numărul de infectări cu virusul West Nile a crescut. Care sunt recomandările Institutului Național de Sănătate Publică

Numărul de infectări cu virusul West Nile a crescut. Care sunt recomandările Institutului Național de Sănătate Publică

Cât de periculos este virusul West Nile?

Tudor Ciuhodaru, medic la UPU Iași, a explicat ce presupune infectarea cu virusul West Nile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„De reținut este că principala cale de transmitere la om este prin înțepătura țânțarilor. Virusul nu poate fi transmis prin contact fizic, atingere sau sărut! Transfuziile pot fi o sursă de infecție.

Practic orice persoană, indiferent de vârstă înțepată de țânțari este predispusă la infectarea cu virusul West Nile însă probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este totuși redusă.

90% dintre cei infectați nu prezintă simptome însă manifestările pot fi diverse începând de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile dezvoltă simptome severe de boală.

Riscul de îmbolnăvire severă și deces este mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune. Simptomele pot persista pe perioada mai multor săptămâni iar efectele neurologice pot fi permanente”,  a

explicat medicul de la UPU Iași, pentru Știrile Kanal D.

Care sunt recomandările reprezentanților INSP?

Reprezentanții INSP (Insititutul Național de Sănătate Publică) recomandă următoarele lucruri: trebuie să evităm să ne expunem la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

Este recomandat să utilizăm substanțe chimice repelente pentru țânțari, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă, prin plasele de protecție la ferestre, să asigurăm desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărtăm recipientele de apă stătută, dar și gunoiul menajer din gospodărie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si