Close sidebar
Close sidebar

Numărul românilor care se vaccinează anti-COVID-19 este în creștere

Aproape 18.000 de cadre medicale au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, este cel mai mare număr de la începerea campaniei de vaccinare. Astfel, numărul total persoanelor vaccinate a ajuns la peste 76.000.

Alina Raducu,

Numărul românilor care se vaccinează anti-COVID-19 este în creștere

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) este de 17.846.

Conform datelor puse la dispoziția CNCAV de către INSP, situația din ziua de 7 ianuarie, ora 17.00, este următoarea:

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) este de 76.400.

Pe când, numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, dintre care: 27 reacții de tip local; 35 reacții generale.

Numărul românilor care se vaccinează anti-COVID-19 este în creștere

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Cât timp oferă imunitate vaccinul anti-COVID-19 Moderna

Iar numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

- 119 reacții locale cu durere la locul injectării;

- 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie);

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunșă că investighează alte cinci reacții adverse în urma vaccinării.

Potrivit sursei citate, programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00- 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Citeste si: Reacţie alergică gravă la un vaccin anti-COVID-19, în SUA

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI