Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aproape 65.000 de ruşi au fost ucişi de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin, pe 24 februarie.

Acest număr este semnificativ mai mare decât informațiile făcute publice de Moscova, comunicate la 21 septembrie. Aceasta a semnalat doar 5.937 de morți, potrivit The Guardian.

Citeste si: Un nou atac masiv asupra Kievului, luni dimineața. Clădiri în flăcări (VIDEO)

Zelenski, despre numărul rușilor morți în războiul din Ucraina

„Pierderile totale ale inamicului în ceea ce privește oamenii ucişi se apropie de 65.000. Atâţia cetăţeni ai Rusiei şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”, a comunicat Volodimir Zelenski.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totuși, estimările numărului de soldaţi ruşi ucişi în război  variază.

Subsecretarul american al apărării pentru politică, Colin Kahl, a declarat că până la 80.000 de ruși ar fi fost uciși, ori răniți. De asemenea, se mai credea că aproximativ un sfert dintre aceștia au fost uciși, potrivit unor oficiali americani, pentru New York Times.

Citeste si: NATO va începe exercițiile nucleare "Steadfast Noon". Se vor folosi cele mai avansate avioane de luptă

Volodimir Zelenski, apel către populație

Volodimir Zelenski a adus în atenția populației Ucrainei și problema limitării furnizării de energie electrică pentru stabilizarea sistemului, ca urmare a atacurilor rușilor în unele zone ale țării sale.

„Sâmbătă locuitorii din regiunea Cernihiv şi-au redus cu 20 la sută consumul de energie electrică.

Vă sunt foarte recunoscător. Şi în general, în medie în întreaga ţară – cu 10 la sută. Kiev şi regiunea – doar 7 la sută. Vă rog să faceţi mai mult dacă se poate. Trebuie să reducem consumul de electricitate în intervalul orar 17.00- 23.00. Este un pas prin care, alături de ceilalţi paşi, vom asigura eşecul  planurilor teroriste ale Rusiei  ”, a precizat Președintele Ucrainei.

Citeste si: Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război provocate de Rusia în ţara lor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si