Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit luni 250 de milioane, la nivel global, având în vedere că unele ţări din estul Europei înregistrează cifre record de infecţii cu SARS-CoV-2.

250 de milioane de cazuri de COVID-19 la nivel global

În aproximativ un an au fost înregistrate 50 de milioane de cazuri. Creşterea din ultima perioadă este pusă pe seama variantei Delta a coronavirusului, mult mai transmisibilă.

Datorită vaccinurilor multe țări au reușit să depășească cea mai grea parte a pandemiei, deşi ei avertizează că perioada sărbătorilor ar putea face ca numărul să crească.

„Credem că de acum şi până la finalul lui 2022 este perioada în care vom avea controlul asupra acestui virus, când vom putea reduce semnificativ formele grave de boală şi decesele”, a declarat în urmă cu câteva zile Maria Van Kerkhove, epidemiolog din conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr de 22 de ani, care trebuia să fie în carantină, a fost găsit de jandarmi într-o piaţă. Imagini inedite!

Țările din Europa de Est au cea mai mică rată de vaccinare

Există nevoia de îmbunătăţire a programelor de vaccinare în lume, mai ales în ţările sărace şi în curs de dezvoltare.

Mai mult de jumătate din populaţia mondială încă nu a primit o doză de vaccin anti-Covid, conform Our World in Data, total care scade la la putin de 5% în ţările sărace, conform

news.ro.

OMS a cerut finanțarea unui plan de 23,4 miliarde de dolari pentru vaccinuri, teste şi medicamente în ţările sărace în următoarele 12 luni.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID-19. În jur de 56.000 de oameni s-au vaccinat în ultimele ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si