Nume sărbătorite de Sf. Andrei. Pe 30 noiembrie, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor. Aproape 720.000 de români, dintre care 368.523 bărbați și 349.079 femei, își sărbătoresc onomastica de ziua Sfântului Apostol Andrei.

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei? 

Aproximativ 717.602 cetățeni români poartă numele Sfântului Apostol Andrei.

Andrei și Andreea sunt principalele nume care sunt sărbătorite de Sf. Andrei, însă de la acestea au fost derivate o mulțime de nume de alint sau nume mai scurte.

Andrei este un nume de origine greacă, dar era un nume răspândit printre evrei în Antichitate, folosit de obicei sub forma de Andros sau Andres. Dar după cucerirea Daciei de către romani, numele Andres a ajuns și pe meleagurile noastre și a început să fie folosit mai des după ce Apostolul Andrei ajunge pe malurile Dunării.

Citește și: Tradiţii de Sf. Andrei 2022: Ce trebuie să faci pentru a-ţi visa ursitul?

Nume sărbătorite de Sf. Andrei: Spune-le ”La mulți ani” pe 30 noiembrie 2022!

Nume sărbătorite de Sf. Andrei: Spune-le ”La mulți ani” pe 30 noiembrie 2022!

[Sursa foto: PixaBay]

Originea numelui este cuvântul ”andros” care, în limba greacă înseamnă masculin, viril, puternic, curajos, bărbat sau războinic.

Istoricii susțin că numele Andrei ar fi fost folosit de strămoșii noștri încă din primul secol după Hristos. Câteva secole mai târziu, de la numele Andrei a fost botezată luna decembrie care se nume andrea sau undrea, adică prima lună după sărbătoarea Sf. Andrei din 30 noiembrie.

Iată numele și diminutivele cel mai des folosite pentru cei care sunt botezați după Apostolul Andrei: Andraș            Andruș, Andruță,  Andreas, Andrias, Andries, Adi, Andi, Andu, Andru, Andreiu, Andreina, Andra, Andrada         , Andruța, Deia, Deea.

Citește și: Urări de Sf. Andrei 2022: La mulți ani pentru cei care își sărbătoresc onomastica!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Vă prezentăm o selecție de mesaje și felicitări de Sfântul Andrei, pe care le puteți transmite prin sms celor care își sărbătoresc ziua numelui!

Urări și felicitări superbe pentru cei sărbătoriți de Sfântul Andrei. La mulți ani!

Andreea iti urez sa ai o viata senina ca rasaritul de soare iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iti urez o zi de neuitat si un calduros La Multi Ani!

Ma bucur ca existi in viata mea si ma bucur ca Sfantul Andrei, al carei numei il porti, mi te-a daruit pentru a ma bucura de prietenia ta sincera si neconditionata. La multi ani, Andreea/Andrei!

Felicitări cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani Andrei!

Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani in cântec de clopoței de bucurie!

Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti dorești.

La multi ani!

La multi ani, fericire, impacare sufleteasca, flori, iubire, sanatatea te paleasca, prietenii sa nu te uite și sa ai bucurii multe!

Citește și: Felicitări de Sf. Andrei 2022: Imagini cu text. La mulți ani!

Nume sărbătorite de Sf. Andrei: Spune-le ”La mulți ani” pe 30 noiembrie 2022!

Nume sărbătorite de Sf. Andrei: Spune-le ”La mulți ani” pe 30 noiembrie 2022!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citește și: Mesaje de Sf. Andrei 2022: La mulți ani! Cele mai frumoase urări și felicitări

Intocmai ca Sfantul Andrei, al carui nume il porti, invata sa ierti, sa fii mai bun, mai intelept, sa ma ierti cand gresesc si sa ma inveti sa fiu, la randul meu, un om mai bun. La multi ani de Sfantul Andrei!

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

Iti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de bucurii in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine. Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La multi ani, Andreea!

Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum un bulgare alb de zapada, la fel de fericita precum cantecul clopotelului de Craciun si la fel de frumoasa precum o Sarbatorile langa cei dragi.

La multi ani, draga Andrei! Sa ai parte numai de impliniri, iar viata sa iti fie o eterna sarbatoare!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si