COVID 19 se răspândește cu mare viteză și cea mai bună strategie de combatere a îmbolnăvirii este aplicarea măsurilor care să crească răspunsul imunitar al organismului. Iată ce ne recomandă Lygia Alexandrescu, specialist Kfetele.ro:

Pe lângă igiena personală și a comunitățîi în care trăim, care trebuie impecabil respectate, o importanță crucială o au alimentația și hidratarea corecte în profilaxia contaminării cu COVID 19.

Citeste si: Internările programate în spitalele aflate în subordinea Ministerul Sănătății vor fi limitate

În 10 martie 2020, Dr. Josef Mercola a publicat lista cu nutraceutice dovedite a reduce inflamația de cauza virală de la nivel pulmonar, precum și a celor care ajută la creșterea sintezei interferonului de tip 1, proteină esențială în crearea de anticorpi antivirali, care să combată infecțiile virale.



Pe lângă alimentația bogată în alimente proaspete, locale, integrale și gătite cât mai mult în casă, sunt recomandate și o serie de suplimente de support al organismului în această perioada dificilă.

Extractul de soc – foarte bogat în antocianine se pare că scade reacția virusului prin efectul acidului ferulic existent în plasmă după ingerarea antocianinelor.

Beta glucanul – o polizaharidă cu efect antiinfecțios devedit pe primate.

Citeste si: Canada a anunţat primul deces cauzat de coronavirus

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Glucosamina – reduce severitatea infecției prin reglarea proteinei antivirale (MAVS) la nivel mitocondrial

Seleniul – un micronutrient cunoscut drept cofactor al unor peroxidaze care limitează viteza de mutație a virusului, împiedicând evoluția bolii.

Zincul – tot un micronutrient, acesta susține funcționarea și proliferarea diferitelor celule responsabile de imunitate.

Citeste si: Autoritățile din România, speriate de noul mod de răspândire a coronavirusului. Mesajul transmis de un renumit medic român

Acidul Lipoic – un acid gras cu rol esențial în metabolismul aerob ajută la creșterea răspunsului interferonului de tip 1

Sulforafan – un compus isocianat cu proprietăți antivirale și antibacteriene deosebite.

Citeste si: Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Vitamina D – Vitamina liposolubile esențială în combaterea infecțiilor prin creșterea răspunsului imun prin reducerea sintezei citokinelor proinflamatoare care întrețin boală.



Probioticele – COVID 19 are inclus în componență lui o bacterie de tip Prevotella și probioticele pe bază de bifidobacterii pot reduce activitatea bacteriană a bacteriei Prevotella, în timp ce tulpinile de Lactobacilus, îi cresc activitatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si