Close sidebar
Close sidebar

Nutrienți esențiali care protejează de Coronavirus. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu

Nutriționistul Lygia Alexandrescu, specialist Kfetele.ro, are câteva recomandări importante în plină criză cauzată de coronavirus.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

COVID 19 se răspândește cu mare viteză și cea mai bună strategie de combatere a îmbolnăvirii este aplicarea măsurilor care să crească răspunsul imunitar al organismului. Iată ce ne recomandă Lygia Alexandrescu, specialist Kfetele.ro:

Pe lângă igiena personală și a comunitățîi în care trăim, care trebuie impecabil respectate, o importanță crucială o au alimentația și hidratarea corecte în profilaxia contaminării cu COVID 19.

Citeste si: Internările programate în spitalele aflate în subordinea Ministerul Sănătății vor fi limitate

În 10 martie 2020, Dr. Josef Mercola a publicat lista cu nutraceutice dovedite a reduce inflamația de cauza virală de la nivel pulmonar, precum și a celor care ajută la creșterea sintezei interferonului de tip 1, proteină esențială în crearea de anticorpi antivirali, care să combată infecțiile virale.



Pe lângă alimentația bogată în alimente proaspete, locale, integrale și gătite cât mai mult în casă, sunt recomandate și o serie de suplimente de support al organismului în această perioada dificilă.

Extractul de soc – foarte bogat în antocianine se pare că scade reacția virusului prin efectul acidului ferulic existent în plasmă după ingerarea antocianinelor.

Beta glucanul – o polizaharidă cu efect antiinfecțios devedit pe primate.

Citeste si: Canada a anunţat primul deces cauzat de coronavirus

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Glucosamina – reduce severitatea infecției prin reglarea proteinei antivirale (MAVS) la nivel mitocondrial

Seleniul – un micronutrient cunoscut drept cofactor al unor peroxidaze care limitează viteza de mutație a virusului, împiedicând evoluția bolii.

Zincul – tot un micronutrient, acesta susține funcționarea și proliferarea diferitelor celule responsabile de imunitate.

Citeste si: Autoritățile din România, speriate de noul mod de răspândire a coronavirusului. Mesajul transmis de un renumit medic român

Acidul Lipoic – un acid gras cu rol esențial în metabolismul aerob ajută la creșterea răspunsului interferonului de tip 1

Sulforafan – un compus isocianat cu proprietăți antivirale și antibacteriene deosebite.

Citeste si: Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Vitamina D – Vitamina liposolubile esențială în combaterea infecțiilor prin creșterea răspunsului imun prin reducerea sintezei citokinelor proinflamatoare care întrețin boală.



Probioticele – COVID 19 are inclus în componență lui o bacterie de tip Prevotella și probioticele pe bază de bifidobacterii pot reduce activitatea bacteriană a bacteriei Prevotella, în timp ce tulpinile de Lactobacilus, îi cresc activitatea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI