Potrivit unui oficial al industriei cinematografice, Rahma Sadau a ofensat sentimentele musulmanilor din Nigeria deoarece ”l-a imbratisat” pe cantaretul Classiq, un star al muzicii pop.

Industria cinematografica din Nigeria, cunoscuta si sub numele de Kannywood, este aspru criticata de mai multi ani de clericii musulmani conservatori, care a acuzat-o ca a corupt valorile tinerilor, potricit News.ro.

Barbatii si femeile care se tin de maini si se saruta in public reprezinta tabuuri pentru musulmanii nigerieni.

Rahma Sadau, care se afla intr-o vacanta in India, nu a facut deocamdata niciun comentariu despre interdictia ce i-a fost impusa de Motion Pictures Practitioners Association of Nigeria (Moppan).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Muhammadu Kabiru Maikiba, presedintele Moppan, a dezvaluit pentru BBC ca interdictia ce o vizeaza pe actrita este ”totala”.

Actrita Rahma Sadau, o vedeta de la Kennywood, a aparut in videoclipul piesei ”I Love You” a cantaretului Classiq. In acel clip, starul pop se indragosteste de o vanzatoare de zarzavaturi- interpretata de Rahma Sadau- dintr-o piata nigeriana. La inceput, ea ii respinde avansurile, se lupta cu el pentru cateva legume, dar, in cele din urma, se indragosteste de el.

Cei doi protagonisti apar apoi tinandu-se de maini si imbratisati, intr-o ipostaza considerata banala in cultura occidentala.

Intr-un comunicat de presa, Moppan a spus ca interdictia aplicata actritei Rahma Sadau va servi de exemplu pentru ceilalti actori.

Codurile de conduita ale acestei asociatii impun actorilor sa evite orice act care incalca legile islamice si pe cele ale culturii hausa.

Cantaretul Classiq nu a putut fi interzis in Nigeria, deoarece el nu face parte din Moppan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si