Close sidebar
Close sidebar

O actrita din Nigeria nu mai poate juca in filme deoarece a acceptat sa imbratiseze un barbat intr-un videoclip

Rahma Sadau, o actrita de top din Nigeria, a primit din partea industriei cinematografice de limba hausa interdictia de a juca in filmele produse in aceasta tara si este acuzata de comportament ”imoral”, deoarece a acceptat sa imbratiseze un barbat intr-un videoclip, informeaza BBC.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unui oficial al industriei cinematografice, Rahma Sadau a ofensat sentimentele musulmanilor din Nigeria deoarece ”l-a imbratisat” pe cantaretul Classiq, un star al muzicii pop.

Industria cinematografica din Nigeria, cunoscuta si sub numele de Kannywood, este aspru criticata de mai multi ani de clericii musulmani conservatori, care a acuzat-o ca a corupt valorile tinerilor, potricit News.ro.

Barbatii si femeile care se tin de maini si se saruta in public reprezinta tabuuri pentru musulmanii nigerieni.

Rahma Sadau, care se afla intr-o vacanta in India, nu a facut deocamdata niciun comentariu despre interdictia ce i-a fost impusa de Motion Pictures Practitioners Association of Nigeria (Moppan).

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Muhammadu Kabiru Maikiba, presedintele Moppan, a dezvaluit pentru BBC ca interdictia ce o vizeaza pe actrita este ”totala”.

Actrita Rahma Sadau, o vedeta de la Kennywood, a aparut in videoclipul piesei ”I Love You” a cantaretului Classiq. In acel clip, starul pop se indragosteste de o vanzatoare de zarzavaturi- interpretata de Rahma Sadau- dintr-o piata nigeriana. La inceput, ea ii respinde avansurile, se lupta cu el pentru cateva legume, dar, in cele din urma, se indragosteste de el.

Cei doi protagonisti apar apoi tinandu-se de maini si imbratisati, intr-o ipostaza considerata banala in cultura occidentala.

Intr-un comunicat de presa, Moppan a spus ca interdictia aplicata actritei Rahma Sadau va servi de exemplu pentru ceilalti actori.

Codurile de conduita ale acestei asociatii impun actorilor sa evite orice act care incalca legile islamice si pe cele ale culturii hausa.

Cantaretul Classiq nu a putut fi interzis in Nigeria, deoarece el nu face parte din Moppan.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI