Copila nu pare să aibă mai mult de 16 ani și s-ar fi topit pe picioare, sub privirile celorlalți călători. Un echipaj SMURD, alertat prin 112, a luat-o din tren pe brațe și îi acordă primul ajutor, pe peron.

I s-a făcut rău din cauza lipsei de aer condiționat

Martorii spun că i s-ar fi făcut rău din pricina lipsei de aer condiționat.

"Afară sunt cel puțin 30 de grade, iar în tren s-a produs o saună îngrozitoare. Tineri, copii, bătrâni, oameni cu probleme medicale sunt nevoiți să suporte condițiile inumane oferite de CFR Călători. Aerul este aproape irespirabil, lucru ce a dus la un caz de leșin. O copilă a fost luată cu SMURD-ul din gara din Constanța din cauza căldurii din vagoane, având la plecare convulsii pe targă. Mi se pare inadmisibil ca în această perioadă din an să nu se ofere aer condiționat(...)."

E adevărat, călătorim în trenuri încinse de soare dintotdeauna. Cam jumătate n-aveau aer condiționat, acum 5 ani, iar dacă numărul lor a mai scăzut între timp, căldura se intensifică de la o vară la alta.

Citeste si: Lupte între români și ucraineni. Poliția a fost nevoită să intervină

Cel mai tare dogoresc la interior trenurile Soarelui. Nu toate au aer condiționat deși majoritatea sunt aproape pline și parcurg distanțe lungi, de până la 16 ore.

Modernizarea vagoanelor necesită investiții uriașe

Pe caniculă, călătoria e insuportabilă și mulți cedează la destinație:

"Fără aer condiționat! Niște condiții mizere, parcă trenul nostru mergea la Auschwitz!"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Reţetă dulceaţă de vişine: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Biletele se vând oricum. "La răcoare" sau "în saună", au același preț!

Călătorii n-au cum să afle dinainte care le va fi norocul așa că dau bani, pentru orice eventualitate, pe evantaie și ventilatoare portabile.

Citeste si: Cum va arată harta NATO după includerea Finlandei și Suediei în NATO

Din păcate, modernizarea vagoanelor astfel încât toate să aibă climă e un proces de durată, care necesită investiții uriașe, de milioane de lei.

Citeste si: 10 destinații din România pentru concediul de vară

Chiar și-așa, mult blamatele Trenuri ale Soarelui rămân cea mai bună opțiune pentru românii care aleg varianta ieftină de călătorie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si