Conform  alba24.ro, atacatoare ar fi la rândul său minoră, avâd doar vârsta de 13 ani. Adolescenta ar fi agresat şi umilit mai multe tinere pentru a se lăuda prietenilor cu faptele sale.

,,Ce povești ai auzit despre mine?/ Nu te jignesc./ Uită-te la mine! Eu pe tine te bag în spital, fă!/ Lasă-mă",  e conversația agresoarei cu una dintre victimele sale.

La scurt timp după ce imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare, poliţia a luat măsuri. Fata în vârstă de 13 ani s-a ales cu dosar penal.

Citeste si: Declarații șocante în cazul fetiței de 10 ani din Tulcea, însărcinată în luna a cincea: ,,Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă”

Minorii sub 14 ani nu pot răspunde penal pentru faptele sale

,,Urmare apariției în spațiul public a unor informații și imagini privind o agresiune din Alba Iulia, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Alba face următoarele precizări: La data de 4 noiembrie 2021, polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 1 – 3 noiembrie 2021, o minoră din Alba Iulia ar fi agresat alte două minore, apropiate de vârsta acesteia, iar agresiunile au fost filmate și distribuite pe rețele de socializare.

În cauză a fost deschis un dosar penal, pentru lovire sau alte violențe, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele",  se arată în comunicatul IPJ Alba, transmis jurnaliştilor de la publicația menționată anterior.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Conform legii în vigoare, niciun minor cu din categoria de vârstă 0-14 ani nu poate răspunde penal pentru faptele sale. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani pot răspunde penal doar dacă se demonstrează că aveau discernământ în momentul comiterii faptei. Tinerii care au peste 16 ani pot fi traşi la răspundere din punct de vedere penal pentru faptele comise.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii continuă cercetările în cazul agresoarei de 13 ani, pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care au fost comise faptele.

Citeste si: O adolescentă de 13 ani a fost găsită beată într-un parc din Italia. Prietenii ei au încercat să oprească salvarea ei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si