O tânără trece prin momente cumplite! Millie McAinsh spune că suferă de scleroză multiplă acută încât nu poate să meargă sau să stea în picioare și se chinuie să vorbească sau să înghită, informează Mirror.
Millie se teme că va muri, însă medicii speră la minune
Ea povestește că și cele mai mici senzații precum atingerea, zgomotul și lumina sunt insuportabile, deoarece hipersensibilitatea ei senzorială o lasă în agonie.
"Mă simt ca și cum aș fi pe moarte. Mă doare în mod constant. Sunt în agonie și ei nu mă ascultă", a spus ea despre calvarul ei, pe care îl descrie drept "tortură". "Nu mai pot suporta. Trebuie să mă duc acasă”, a menționat ea, conform sursei menționate mai sus.
Millie a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică severă (ME) și a fost internată în spital în luna ianuarie pentru a i se monta un tub de hrănire, după ce starea ei s-a deteriorat și nu a mai putut înghiți alimente sau lichide.
Acum, familia tinerei este în șoc, mai ales că o văd cum se chinuie în fiecare zi cu boala nemiloasă. Aceștia i-au rugat pe medici să facă tot ce pot pentru ca fata lor să supraviețuiască. Inițial, specialiștii au crezut că este vorba despre o tulburare de alimentație, dar rudele nu cred că acesta este verdictul.
Problema, potrivit familiei lui Millie, este că tratamentul și investigațiile oferite de spital în eforturile de a afla ce este în neregulă îi fac rău tinerei.
Disperați pentru o a doua opinie, au cerut unui medic privat să o viziteze pe Millie la spital, care a diagnosticat o ME severă.
"O vreau doar pe mama mea, doar mama mea va fi de ajuns", a spus fata, puternic afectată de faptul că orele de vizită au fost restricționate.
Organizațiile de caritate, inclusiv Asociația ME, au cerut de mult timp o mai bună pregătire la nivel național pentru medici cu privire la această afecțiune.
Din punct de vedere istoric, aceasta a fost considerată de unii ca fiind o boală psihosocială și, ca atare, Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) a recomandat ca tratamente terapia prin exerciții fizice graduale (GET) și terapia cognitiv-comportamentală (CBT).