O fată aflată în moarte cerebraă a salvat viața la tineri români.
Frații fetei au fost de acord să îi fie prelevate organele, iar acestea au ajuns la pacienți români.

Citește și: Prelevare de organe la Spitalul Județean Arad. Vor fi donate ficatul, rinichii și corneea unui bărbat aflat în moarte cerebrală

Cătălina, o fată de 21 de ani, s-a născut cu o malformație la coloană și a ajuns des la spital.

Tânăra a dezvoltat și insuficiență renală.
„Ca orice mamă, stai agățat acolo de speranță, că știți cum se spune, că speranța moare ultima. Sperăm să îi schimbe viața, să aibă mai multă libertate, să își trăiască viața de tânăr la 21 de ani. Are și ea pasiuni, îi place să picteze, să danseze.”, spune Elena Negru, mama.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Un nou caz de variola maimuței în România

„Era complicat, pentru că trebuia și regim, bineînțeles. Și apă foarte puțină, pentru că el nu mai urina. Mulțumim celor care au făcut lucrul acesta, să doneze organele.”, adaugă Elena Negru, cea de-a doua mamă.
Rinichii au ajuns la Institutul pentru Transplant din Cluj. Ficatul, țesutul osos, corneea și ligamentele vor ajuta tot pacienți din România, în timp ce inima a mers în Germania, iar plămânii în Elveția.

La noi nu au fost găsiți pacienți compatibili.

Prelevare de organe la Spitalul Județean Arad. Vor fi donate ficatul, rinichii și corneea unui bărbat aflat în moarte cerebrală

La Spitalul Județean Arad va avea loc prima prelevare de organe din acest an. Donatorul este un bărbat în vârstă de 54 de ani.

Familia bărbatului de 54 de ani a fost de acord cu  prelevarea organelor  pentru a acorda o nouă șansă altor persoane aflate în stare gravă.

Citește și:  Vaccinul împotriva variolei maimuței are o protecție de 78%

”Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele care corespund standardelor de prelevare, pentru a salva alţi oameni care depind de transplant. Intervenţia de prelevare a ficatului, rinichilor şi corneei a durat în jur de patru ore şi s-a desfăşurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Mulţumim familiei pacientului care a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate şi compasiune faţă de semeni. Decizia acestei familii va salva viaţa altor oameni aflaţi în aceste momente în stare gravă”, a precizat dr. Dana Moţ, medic coordonator transplant SCJU Arad. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si