Alți 21 de cetățeni români au fost repatriați în cursul zilelor de 6, respectiv 7 februarie, cu ajutorul unor zboruri umanitare MApN.

Românii vor ajunge în țară în această noapte

”Astfel, trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior şi o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor”, a transmis, miercuri seară, MAE.

Citește și: VIDEO- Mărturiile înfiorătoare ale românilor care au supraviețuit cutremurelor din Turcia

”Astfel, până în prezent, cu ajutorul zborurilor umanitare MApN, au fost repatriaţi 31 de cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi. Alţi 5 cetăţeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistenţa Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie în cursul acestei zile”, a mai transmis MAE.

Aeronava va face o escală la Malatya

Zborul va avea loc de pe Aeroportul din Adana, însă aeronava va face o escală la Malatya, acolo de unde va fi preluat grupul de studenți români.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un alt grup format din zece români urmează să fie adus în țară, însă se află la mare distanță de aeroporturile Adana și Malatya.

Citește și: Raed Arafat a vorbit despre operațiunile de salvare din Turcia

Alți 36 de români au cerut ajutor diplomatic, însă nu și-au exprimat dorința de a fi repatriați.

Cetățenii români aflați în Turcia pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945

şi +90.312.447.7940.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si