În ultimele două săptămâni, indicele de infectare din municipiul Târgoviște a crescut de la 2,81 la o mie de locuitori raportat miercuri, 3 martie, la 3,07 la mia de locuitori joi, 4 martie.

Ca număr de îmbolnăviri, în doar 24 de ore s-au raportat 24 de noi cazuri în oraşul cu o populaţie sub 92.000 de persoane. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat o hotărâre prin care constată depăşirea pragului de infectare de 3 la mie, dispunând restricţiile prevăzute de lege în astfel de situaţii.

Restricțiile COVID-19 intră în vigoare de vineri

Prin aceeaşi hotărâre, CJSU Dâmboviţa constată, de asemenea, că şi în alte localităţi a crescut numărul de îmbolnăviri ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Astfel, trei localităţi au depăşit pragul de infectare de 1,5 la mie, respectiv: Vişineşti (1,73 cazuri/1000 locuitori), Voineşti (1,68 cazuri/1000 locuitori), Gura Ocniţei (1,55 cazuri/1000 locuitori).

Citeste si: Cinci județe intră în scenariu roşu. Ce restricţii se impun?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

În judeţ, indicele de infectare raportat joi este de 1,51 la mie. Totodată, comuna Pucheni şi satul Luceni din județul Dâmbovița se află în carantină instituţionalizată.

13 județe din România, în scenariul roșu

La ora actuală, cinci județe din România se află în scenariul roșu. Este vorba despre județele Brașov, Cluj, Ilfov, Maramureș și Timiș care au o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Astfel, județul Timiș este cel mai afectat, unde rata de infectare a ajuns la 5,35, fiind urmat de județul Cluj, cu 3,40 și de Brașov, cu o rată de incidență de 3,14.

Cazuri COVID-19 România

Citeste si: VIDEO- Italia se închide iarăși în fața noii tulpini de coronavirus

Treisprezece județe se află în scenariul galben, în timp ce 24 se află în scenariul verde. În ceea ce privește Capitala, rata de infectare este în creștere, ajungând joi la 2,79, față de 2.71 în ziua precedentă.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 4.271 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul României. Totodată, au fost consemnate 98 decese. În prezent, la ATI sunt 1.070 de pacienţi cu COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si