Pentru a combate răspândirea coronavirusului, Olanda va închide de miercuri, 14 octombire, toate barurile și restaurantele, a declarat marți premierul Mark Rutte, relatează site-ul de presă Le Figaro. De asemenea, masca va deveni obligatorie în toate spațiile închise, pentru persoanele cu vârsta de peste 13 ani, după o lungă perioadă de timp în care premierul Olandei s-a opus acestei măsuri.

Alcoolul nu va mai putea fi cumpărat după ora 20:00

Comercializarea alcoolului după ora 20:00 (18:00 GMT) va fi interzisă, pentru a reduce adunările de oameni care a dus la creșterea numărului de infectați cu COVID-19, potrivit declaraților făcute de către Mark Rutte, care a clarificat că aceste măsuri vor intra în vigoare de miercuri.

Olanda intră într-o izolare parțială

”Intrăm într-o izolare parțială. O să doară, dar este singura soluție. Trebuie să fim mai stricți.”, a spus premierul Olandei.

Autoritățile olandeze au raportat într-o săptămână 43.903 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 7.393 au fost înregistrate miercuri (7 octombire). Astfel, în ultimele două săptămâni, Olanda a înregistrat cea mai mare rată de infectare la 100.000 de locuitori din Europa, după Cehia și Belgiam potrivit (ECDC) Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Sursa: Mediafax.ro

 

 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si